Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η ΔΕΥΑΠ δεν προχωρά σε αύξηση τιμολογίων

Published

on

Παρά τις συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης, η ΔΕΥΑ Πατρών, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων , όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρός της Ανδρέας Παπανικήτας. Και ενώ η ΔΕΗ έχει αυξήσει το τιμολογιακό κόστος, η ΔΕΥΑΠ φαίνεται πως θα κρατήσει στάση «απορρόφησης», παρ’ ότι ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΠ στη ΔΕΗ ήταν πέρυσι κοντά στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και φέτος έχει ήδη ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια.

Διά στόματος κ. Παπανικήτα ειπώθηκε ότι: «Τα ποσά αυτά είναι επί της ουσίας μη διαχειρίσιμα, όμως, σε καμία περίπτωση, δεν θα επιβαρύνουμε τους δημότες μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε εμείς ως επιχείρηση σε αυτές τις υποχρεώσεις».

Δεδομένου ότι το τιμολόγιο όλων των ΔΕΥΑ έχει χαρακτηριστεί ως οικιακό, για να υπάρξει έκπτωση, θα πρέπει να χαρακτηριστεί εκ νέου, ως βιομηχανικό. Αυτό το γεγονός φαίνεται πως δε βοηθά την επιχείρηση να ορθοποδήσει, αφού συνεχώς υπερχρεώνεται.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα, ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτών, το οποίο ξεπερνά το 95%, έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες με την ΔΕΥΑΠ ή τουλάχιστον έχει προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλών του. Ακόμη, η μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΠ σε κτήριο που με ιδίους πόρους αποκτήθηκε, επί της οδού Ακρωτηρίου, προς το παρόν θα αργήσει, καθώς προέχει η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου υδρευτικού δικτύου και η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement