Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μετακομίζει η ΔΕΥΑΠ

Published

on

Ηταν 2021 όταν η ΔΕΥΑΠ αγόρασε το κτίριο όπου στεγαζόταν η Αχαϊκή Τράπεζα στον Γλαύκο καθώς είχε αποφασιστεί να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες. Το πλήρωμα του χρόνου για τη μετακόμιση πλησιάζει και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού.

Οι εργασίες επιδιόρθωσης που απαιτούνται έχουν ξεκινήσει και, σύμφωνα με τον κ. Κλάδη, βρίσκονται σε καλό δρόμο, ώστε να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος. Μόλις συμβεί αυτό, τότε οι εργαζόμενοι θα αποχαιρετήσουν τα σημερινά τους γραφεία που βρίσκονται στην Ακτή Δυμαίων και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το κτίριο αποκτήθηκε το 2021 έναντι 1.710.000 ευρώ. Είχε δοθεί εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης, προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες, ενώ από τα χρήματα που θα καταβάλλονταν, το 1,04 εκατ. ευρώ θα δινόταν στην υπό ειδική εκκαθάριση Αχαϊκή Τράπεζα και τα υπόλοιπα 664.000 ευρώ στην εταιρεία «Ακίνητα Πάτρας ΑΕ».

Το κτίριο αποτελείται από δεκάδες γραφεία σε δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας άνω των 5.000 τ.μ., ενώ η πέριξ έκταση εκτείνεται στα περίπου 3 στρέμματα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος στάθμευσης για τις ανάγκες των εργαζομένων και των πελατών της ΔΕΥΑΠ. H εξαγορά έγινε σε μια συμφέρουσα τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου εκτιμάται αρκετά παραπάνω από τη συμφωνηθείσα τιμή πώλησής του, και συγκεκριμένα στα 2.090.000 ευρώ. Εκεί όπου στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΠ, αναμένεται να μεταφερθούν οι υπηρεσίες Πολιτισμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement