Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Έκαναν τη διαφορά οι Πατρινές πυγμάχοι – Πρωταθλήτρια για τρίτη χρονιά η Παναχαϊκή

Published

on

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Α΄ Κατηγορίας (elite) είχε γυναικείο χρώμα σε ό,τι αφορά τα μετάλλια, αφού οι Πατρινές αθλήτριες κατέκτησαν συνολικά έξι. Για τους άνδρες ο Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος ήταν ο μόνος που ανέβηκε στο βάθρο στην κατηγορία του κατακτώντας το χάλκινο, στα 37 του χρόνια και φτάνοντας τα πατρινά στα επτά σε όλες τις κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες τώρα οι πυγμάχοι που συμμετείχαν έκαναν αισθητή την παρουσία τους καταφέρνοντας όλες να ανέβουν στο ρινγκ κατακτώντας μετάλλια όλων των χρωμάτων, επιβεβαιώνοντας την σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά σε όλες τις ομάδες της περιοχής μας. Το επίπεδο των γυναικών και φέτος ήταν ιδιαίτερα υψηλό με τις Πατρινές να κρατούν ψηλά τον πήχη των επιτυχιών, ενώ οι άνδρες δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε.

Συγκεκριμένα στις γυναίκες χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής στα 60 κιλά, καθώς και η Χρυσούλα Πλέα στα 54 κιλά, η οποία επικράτησε της Λουένα Ζίμπερι της ΕΑΠ που πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Επίσης Πατρινός ήταν ο τελικός στα 70 κιλά των γυναικών μεταξύ της Ηρώς Τζανή της ΕΑΠ και της Βασιλικής Σήτα της Άμυνας, με την πρώτη να κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία της.

Τέλος το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και η Βαρβάρα Μπινιέρη της Άμυνας.

Για τους άνδρες ο Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος της Παναχαϊκής μπορεί να έχασε στον ημιτελικό των 67 κιλών από τον Βεΐσι του Ολυμπιακού, κατέκτησε ωστόσο την τρίτη θέση. Ας δούμε όμως και τα μετάλλια που κέρδισαν συνολικά οι πατρινές ομάδες με την Παναχαϊκή του Νίκου Πλέα να έχει πάρει τρία (δύο χρυσά και ένα χάλκινο), δύο η ΕΑΠ (ένα χρυσό και ένα αργυρό) του Γιάννη Χαζάπη και δύο η Άμυνα του Μάριου Καπερώνη (ένα αργυρό και ένα χάλκινο).

Οι πυγμάχοι της περιοχής μας θα επιστρέψουν στην Πάτρα με επτά μετάλλια συνολικά σε άνδρες και γυναίκες. Με τα δύο χρυσά που πήρε η Παναχαϊκή στις γυναίκες αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πολυνίκης και πρωταθλητής σύλλογος με τις Φωτεινή και Χρυσούλα Πλέα υπό τις οδηγίες του προπονητή και πατέρα τους Νίκου Πλέα να κατακτούν και πάλι την κορυφή. Επίσης και ο Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος έγραψε ιστορία, αφού κατάφερε να πάρει το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του στα 37 του χρόνια, επιβεβαιώνοντας ότι οι στόχοι και τα όνειρα δεν έχουν ηλικία, αρκεί να υπάρχει θέληση για δουλειά.

Στο μεγάλο πρωτάθλημα των ανδρών επίσης αγωνίσθηκαν οι Δημήτρης Αθανασίου και Γιώργος Ξυροραφάς της Παναχαϊκής, ο Αντώνης Αγγελόπουλος της ΕΑΠ, ο Παναγιώτης Θανασούλιας της ΠΥΓΜΗΣ του Λάμπρου Μιχαλόπουλου και ο Κωνσταντίνος Κατσαΐτης της Άμυνας. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, αφού σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα οι σύλλογοι της περιοχής μας δίνουν δυναμικό «παρών», ενώ οι Πατρινοί πυγμάχοι αναμένεται να έχουν και υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα.

ΑΜΑΛΙΑ ΛΑΛΙΩΤΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement