Connect with us

Μαγειρική

Ψητό κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί

Published

on

 

 

Υλικά:

4 παχιές φέτες χωριάτικο ψωμί

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό

4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη

½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν

μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο

1 κεφάλι σκόρδο

χυμό από ½ λεμόνι + ξύσμα από 1

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα και το dressing

2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι

½ κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

100 γρ. πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ψήνετε ελαφρώς τις 4 φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνετε και λαδώνετε το κοτόπουλο. Το τοποθετείτε πάνω από τις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμιγνύετε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τον χυμό από μισό λεμόνι και όλο το ξύσμα. Περιχύνετε το κοτόπουλο και το ψωμί με το μείγμα, προσθέτετε το δεντρολίβανο, το κεφάλι σκόρδου και το ολόκληρο λεμόνι κομμένα στη μέση. Ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά. Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με μια μυρωδάτη φέτα ψωμιού που έχει απορροφήσει τα υγρά του ταψιού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement