Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

  Βραχνάς η «βιομηχανία»… νομοθεσίας!- Ανταλλαγή απόψεων για τους διπλωματούχους μηχανολόγους μηχανικούς της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα  

Published

on

 

Ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των διπλωματούχων μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών της περιοχής μας κυριάρχησαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό επίπεδο στο κατάστημα «Αυλή» στην Παντανάσσης στην Πάτρα.

Ο Αναστάσιος Φάκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Τμήμα Δυτικής Ελλάδος κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για να ανταλλάξουν δια ζώσης απόψεις για επαγγελματικά ζητήματα και για διεκδικήσεις που θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι από τον κλάδο τους το επόμενο διάστημα.

Είχαν δύο χρόνια να σμίξουν λόγω των περιορισμών της υγειονομικής κρίσης και από κοντά να θέσουν αγωνίες και προβληματισμούς για το επαγγελματικό τους «παρών» αλλά και για το μέλλον τους.

«Ανταλλάξαμε απόψεις με τους συναδέλφους μας για τα επαγγελματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ηλεκτρονική γραφειοκρατία που συναντάμε και δυσχεραίνει το έργο μας. Τρέχουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες και έχουμε να αντιμετωπίζουμε και το πρόβλημα της κακής ερμηνείας του νόμου που μας καθυστερεί και μας ταλαιπωρεί», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Φάκος και με την σειρά του ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτής της συγκέντρωσης.

«Επαναπροσδιορίσαμε στόχους και προτεραιότητες για την νέα περίοδο με στόχο να διεκδικήσουμε λύσεις. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας και παράλληλα η διεκδίκηση λύσεων ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας. Θεωρούμε πως η βιομηχανία νομοθεσίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από το 2010 μέχρι σήμερα, καθώς κάθε άλλο παρά διευκόλυνση της οικοδομικής δραστηριότητας γίνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ιδιοκτήτες καλούνται να γνωρίζουν καλά το νομικό πλαίσιο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές απαιτήσεις. Ο κλάδος μάχεται παράλληλα να προασπίζει και τον κοινωνικό ρόλο του. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος και τη νέα χρονιά να αγωνιζόμαστε για τον κλάδο μας και για την ίδια την κοινωνία», δηλώνει στην «Γ» ο κ. Φάκος.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά  μέλη του Συλλόγου, ανάμεσά τους και πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πατρών Βασίλης Αϊβαλής.

Η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση συγκεκριμένων στόχων για το 2023 και τρόποι πίεσης για την εξεύρεση λύσεων.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement