Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Αχαΐας

Published

on

Οι ελλείψεις στα φάρμακα ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το φαρμακευτικό κλάδο αλλά και τους Έλληνες καταναλωτές που στην κυριολεξία δε βρίσκουν ούτε παυσίπονο, καθώς πολλά φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, παυσίπονα, αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη ή αντιπυρετικά, αλλά φυσικά και φάρμακα για χρόνιες νόσους, έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αχαΐας, κ. Ανδρέας Σοφιανόπουλος, μιλώντας στην «Γ» για την κατάσταση στην Πάτρα, είπε ότι έχουμε πρόβλημα όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συστήνει να μην επικρατεί πανικός, καθώς η σοβαρότητα έγκειται σε φάρμακα για χρόνιες παθήσεις, που δεν έχουν αντικατάσταση και όχι σε φάρμακα με ευρεία κατανάλωση, όπου υπάρχει άμεση αντικατάσταση.

«Το πρόβλημα», όπως λέει ο κ. Σοφιανόπουλος «είναι χρόνιο, φθηνό φάρμακο, λίγο φάρμακο. Ελεύθερες εξαγωγές, λίγο φάρμακο». Και συνεχίζει: «Από τη συνολική παραγωγή, ένα μέρος θα εξαχθεί, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση για να μην έχουμε συνέχεια τα ίδια. »

Ο κ. Σοφιανόπουλος δεν εμφανίζεται αισιόδοξος όσον αφορά την όλη κατάσταση, μιας και όπως λέει ακόμη και η δημόσια υγεία, στα νοσοκομεία, πάσχει, με ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ακόμη και τα σεντόνια είναι δύσκολο να βρεθούν στα νοσοκομεία.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement