Connect with us

Ελλάδα

Την Δευτέρα η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Published

on

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωσνταντίνου όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κηδεία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Πολιτισμός Λίνα Μενδώνη.

ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ

Τις τελευταίες επιθυμίες του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αναφορικά με τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελε να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του και η ταφή του έκαναν τις τελευταίες ώρες τα μέλη της οικογένειας του και κυρίως οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας επικοινώνησαν προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να του εκφράσουν την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος τέως βασιλέα. Συγκεκριμένα του ζήτησαν τόσο εκείνος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του, που όπως επιθυμούν να πραγματοποιηθεί στην Μητρόπολη Αθηνών, σύμφωνα και με δική του επιθυμία.

Η επικοινωνία των μελών της οικογένειας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΙΣ από την σημερινή της συνεδρίαση στο οποίο αναγράφονται τα εξής:
«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες του χώρου όπου θα γίνει η ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, με ειδικά συνεργεία να βρίσκονται στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου, πραγματοποιώντας εργασίες απομάκρυνσης κορμών των καμένων δέντρων.

Όπως αποφασίστηκε, έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως μονάρχη, η ταφή του θα γίνει ως ιδιώτης και θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του. Κατά πληροφορίες, πιθανότερο σενάριο για την εξόδιο ακολουθία θεωρείται η Μητρόπολη της Αθήνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

Ροή ειδήσεων

Advertisement