Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Ξεμένει η πόλη από μπλε κάδους

Published

on

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Πάτρα με τους μπλε κάδους αφού ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι σε κακή κατάσταση και ενώ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλης της επικράτειας του δήμου.

Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης 2.500 μπλε κάδους για να ενισχύσει τον στόλο της, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει, εκτιμώντας ότι ο αριθμός αυτός θα καλύψει τις ανάγκες της πόλης.

Η ΕΕΑΑ που είναι η εταιρεία που έχει την ευθύνη βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί για την προμήθεια των κάδων αυτού του ρεύματος, δεν έχει όμως απαντήσει παρά τις συνεχόμενες αιτήσεις που της έχουν γίνει.

Επί της ουσίας, η σύμβαση αυτή για την συνεργασία μεταξύ δήμου και ΕΕΑΑ έχει πάρει παράταση, χωρίς να υπάρχει κάποια νέα λύση στον ορίζοντα μετά την διαφωνία που έχει προκύψει στο θέμα της όλης διαδικασίας με την δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι η πρόταση της εταιρείας μετατρέπει τον κάθε δήμο σε κερδοσκοπικό οργανισμό πάνω στην ανακύκλωση.

Για αυτό και έχει ζητήσει την παρέμβαση της κυβέρνησης για να επιβάλει την πληρωμή του τέλους ανακύκλωσης στις μεγάλες εταιρείες, έτσι ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία έτσι όπως ίσχυε έως τώρα, χωρίς αλλαγές.

Σύμφωνα με τον δήμο, στην ουσία το νέο νομοσχέδιο προωθεί τη καύση των απορριμμάτων και θάβει την ανακύκλωση. Πάντως, με αυτά και με αυτά η Πάτρα έχει ξεμείνει από μπλε κάδους, με τους περισσότερους που έχουν απομείνει να είναι απαρχαιωμένοι ή να έχουν βανδαλιστεί.

Αυτή ίσως είναι και η εξήγηση που βλέπει κανείς σε πολλά σημεία της Πάτρας, οι πράσινοι να είναι γεμάτοι από πλαστικά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που κανονικά θα έπρεπε να πάνε στους μπλε. Οι οποίοι και απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement