Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξώδικο της ΕΤΒΑ κατά του ΠΑΣΕΒΙΠΕ-Αντιπαράθεση με φόντο τις αυξημένες χρεώσεις στις βιομηχανίες  

Published

on

Με στόχο να μπει φρένο στην κριτική που αφορά στο νόμο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα η ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ στην κυριότητα της οποίας βρίσκονται Βιομηχανικές Περιοχές και Πάρκα -μεταξύ των οποίων και των Πατρών- έβαλε στο στόχαστρο την ασκούμενη κριτική σχετικά με τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας και τις αυξήσεις στις χρεώσεις προς τους χρήστες.

Στο σχετικό εξώδικο το οποίο έφτασε στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), στην Δυτική Αχαΐα, στην έδρα της ΒΙΠΕ Πάτρας, χαρακτηρίζονται ως εξόφθαλμα αναληθείς ισχυρισμοί για απαξίωση των Βιομηχανικών Περιοχών και ανεξέλεγκτη αύξησης στο κόστος λειτουργίας.

Υποστηρίζει ότι ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ όπως και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, δεν αποκλείστηκαν από τον διάλογο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, επισημαίνοντας ότι η όλη ευθύνη για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας των ΒΙΠΕ αφορά την πολιτεία.

Η ΕΤΒΑ υποστηρίζει ότι ασκεί μόνο το δικαίωμα του διαχειριστή με κρατική την συνολική ευθύνη και μεριμνά καθημερινά με σοβαρότητα και συνέπεια για την φροντίδα σε υποδομές και κοινόχρηστους χώρους, την διενέργεια διαγωνισμών για τις αναγκαίες προμήθειες με στόχο την παροχή υπηρεσιών χαμηλού κόστους στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

Με φόντο και τις τελευταίες διαμαρτυρίες για αυξημένα τιμολόγια, από την περιοχή των Ιωαννίνων και αλλού, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ υποστηρίζει ότι ο επιμερισμός στα κοινόχρηστα και τις δαπάνες διαφοροποιείται ανά περιοχή με στόχο τη μέγιστη λειτουργικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής που φιλοξενεί βιομηχανίες.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ξεκαθαρίζει ότι οι κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ δεν μπορεί να προσβάλλουν συλλήβδην την διαχειρίστρια εταιρεία ούτε να προσβάλλουν την εμπορική πίστη και φήμη της και καλεί τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ να ανακαλέσει.

Στην περιοχή της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων 150 επιχειρήσεις με εξώδικη επιστολή τους στην διαχειρίστρια ΕΤΒΑ την κατηγορούν για μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας και αρνούνται να καταβάλουν τα «φουσκωμένα» κοινόχρηστα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement