Connect with us

Ελλάδα

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Μανούσου Βολουδάκη στην Κρήτη

Published

on

Σε κλίμα συγκίνησης τελείται αυτή την ώρα στα Χανιά η κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός με την σύζυγο του, ο πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη κομμάτων ήρθαν στη πόλη προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον Χανιώτη πολιτικό που έσβησε στα 57 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο. Συντετριμμένοι η σύζυγος του Σέβη Αμανατιδου και τα τρία παιδιά του Γιώργος, Σηφης και Δάφνη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο που εκφώνησε σημείωσε: Σήμερα η πολιτική σου οικογένεια αλλά και χιλιάδες Χανιώτες αποχαιρετούμε ένα σπουδαίο άνθρωπο. Αν ήσουν μια φορά Κρητικός, ήσουν δύο φορές Σφακιανός. Η μοίρα ήθελε να είναι σύντομη η πολιτική σου διαδρομή. Ήσουν από τους πρώτους που πίστεψαν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ήσουν από τους πρώτους που με στήριξαν για αρχηγό της παράταξης το 2015. Ήσουν περήφανος, αυτόφωτος και επιτυχημένος. Επέστρεψες στη δουλειά σου όταν βρέθηκες εκτός πολιτικής. Τα παιδιά σου θα είναι περήφανα στη ζωή τους για τη δικιά σου. «Πρόεδρε, μια υποτροπή δε μ αφήνει να έρθω » ήταν τα λόγια σου στην πρόσφατη κάθοδο μου στην Κρήτη. Εσύ Μανούσο πρόλαβες να σώσεις τη ζωή σου ανεβάζοντας τη σε ήθος , σε προσφορά και ευγένεια» κατέληξε αναφερόμενος στα λόγια του Καζαντζάκη από το βιβλίο «Ανήφορος» που εκδόθηκε πρόσφατα.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, που υπήρξε προσωπικός φίλος του Μανούσου Βολουδακη υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως κράταγε μέχρι την τελευταία μέρα το χαμόγελο του.»Θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά και τη σκέψη μας. Θα ζούμε και για σένα».

«Έφυγες έντιμος και ακέραιος»
«Έφυγες, όπως ήρθες, με τα χέρια καθαρά. Έντιμος και ακέραιος» είπε στον επικήδειο που εκφώνησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός προσθέτοντας πως ο Μανούσος Βολουδάκης υπέμεινε την ασθένεια του με αξιοπρέπεια. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος σημείωσε: Δόξα το Θεο που τον γνωρίσαμε. Σήμερα το αίσθημα που μας διακατέχει είναι η χαρμολυπη. Λυπούμαστε που έφυγε, αλλά πορεύεται στο σπίτι του Πατέρα. Σοφία, δικαιοσύνη και σωφροσύνη ήταν τα στολίδια της ψυχής του. Ευπατρίδης, ευγενής, έντιμος, αυθεντικός και γνήσιος πατριώτης , αφήνει παρακαταθήκη πολιτικής παιδείας και σπάνιου ήθους.

Η ταφή του Μανούσου Βολουδάκη θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων κήρυξε το Σάββατο, ως ημέρα πένθους για το δήμο.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Συγγενείς, φίλοι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά σήμερα τον Μανούσο Βολουδάκη.

Από τις 09:00 το πρωί η σορός του βουλευτή, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία 57 ετών νικημένος από τον καρκίνο, βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στα Χανιά βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Πολιτικά πρόσωπα αλλά και απλοί πολίτες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Μητρόπολη Χανίων για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Μανούσο Βολουδάκη. Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών βρίσκονται ο Χρήστος Σταικουρας, ο Μάκης Βοριδης , ο Βασίλης Κικιλιας, ο Κωστής Χατζηδακης, ο Γιάννης Πλακιωτακης, η Σοφία Ζαχαρακη. Επίσης η βουλευτής Νόνη Δουνια , ο φίλος του εκλιπόντα Χρήστος Χωμενίδης ,βουλευτές της Κρήτης , εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ,ο Κώστας Καραγκουνης, ο Στέλιος Κονταδακης Διευθυντής πολιτικού γραφείου προέδρου ΝΔ και δήμαρχοι.

Η ταφή του Μανούσου Βολουδάκη θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων κήρυξε το Σάββατο, ως ημέρα πένθους για το δήμο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement