Connect with us

Πολιτισμός

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»-Από σήμερα στο «Επίκεντρο +» η νέα παράσταση της ομάδας θεάτρου του τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Published

on

Η Ομάδα Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Ένα έργο-ύμνος στην ανθρώπινη ελευθερία σε σκηνοθεσία Έβερεστ Μυφτάρι.

ΤΟ ΕΡΓΟ

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που όσο κι αν βαφτίζεται σύγχρονη, θυσιάζεται μονίμως στο βωμό των στερεοτυπικών αντιλήψεων, καθρεφτίζοντας την ανθρώπινη αδυναμία να αντισταθεί σε κάθε μορφή αυταρχισμού. Η Μπερνάρντα Άλμπα, μια ηγετική αλλά και τυραννική μάνα, μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της επιβάλλει οκταετή εγκλεισμό στις κόρες της.

Η Ελευθερία των γυναικών του σπιτιού γίνεται έρμαιο των αυστηρών κανόνων, των όρων και των ορίων που η ίδια θέτει, αλλά και της ανεξέλεγκτης εξουσίας που ασκεί, στην προσπάθειά της να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της οικογένειάς της. Μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο συγκρούσεις, ένοχα μυστικά και ανομολόγητα πάθη, υπάρχει και η ετοιμασία του γάμου της Ανγκούστιας, της μεγαλύτερης κόρης της Μπερνάρντα, η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Πέπε Ρομάνο. Ο Πέπε, η σκιώδης επιθυμία όλων των γυναικών του σπιτιού διατηρεί ερωτικό δεσμό με την Αδέλα, την μικρότερη κόρη. Η Αδέλα είναι εκείνη που θα βρεθεί στην αγκαλιά του νεαρού άντρα μυστικά και ανυπόταχτα και θα συγκρουστεί με τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες, ώσπου…

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Τρίτη & Τετάρτη (17, 18, 19, 21 & 22 Φεβρουαρίου) στις 21:00.

Κρατήσεις Εισιτηρίων: Τηλεφωνείτε στο 6987129248 ή στέλνετε γραπτό μήνυμα στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Instagram@thousouart.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Έβερεστ Μυφτάρι

Σκηνογραφία: Κατερίνα Μωριάτη

Επιμέλεια Κίνησης: Κάτια Σαβράμη

Μουσική: Σπύρος Παπαδημητρόπουλος

Φωτισμός-Ήχος: Νίκος Γιατράκος

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ηλέκτρα Αποστόλου

Φωτογραφία: Μαριλία Βασιλακοπούλου

Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Χρήστος Αποστόλου

Οργάνωση παραγωγής: Έβερεστ Μυφτάρι

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Κομποθανάση, Ειρήνη Βουζάκη, Σταυρούλα Μπράτσου, Ελένη-Νεφέλη Καπέλλα, Ηλέκτρα Αποστόλου, Κωνσταντίνα Μάρκου, Αγγελική Καταπόδη.

Στον ρόλο της Μαρία Χοσέφα, η Μαρία Μπλατσογιάννη.

Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ. Μειωμένη είσοδος (Φοιτητών, Ανέργων, ΑμεΑ): 7 ευρώ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement