Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπεύδουν μαζικά για το Market Pass-Χαμός και στα ΚΕΠ της Πάτρας

Published

on

Περιθώριο έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά για να ενταχθούν στην επιδότηση αγορών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Η εφαρμογή Market Pass για την κάρτα αγορών μέσω του Gov.gr έκανε πρεμιέρα χθες λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι το απόγευμα έφτασαν τις 175.000. Υπολογίζεται ότι χθες γίνονταν 10 αιτήσεις το δευτερόλεπτο, ενώ είχαν εγκριθεί πάνω από 100.000 αιτήσεις.

Η πλατφόρμα δεχόταν αιτήσεις πολιτών που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1-2-3-4 και από σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για όλους τους ΑΦΜ.
Όποιος κάνει αίτηση μπορεί να επιλέξει αν θα πιστωθεί το επίδομα σε άυλη ψηφιακή κάρτα (αν το κινητό του υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων πληρωμών NFC) ή αλλιώς σε τραπεζικό λογαριασμό – ΙΒΑΝ για το 80% της επιδότησης. Ειδικότερα, όσοι υποβάλουν αίτηση τον Φεβρουάριο, έχουν περιθώριο να την ακυρώσουν και να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία. Μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής (ΙΒΑΝ αντί κάρτας κλπ).
Αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.
Αιτήσεις και μέσω των ΚΕΠ
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι από μεθαύριο Παρασκευή μπορεί να γίνουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ, σημειώνοντας ότι «τα χρήματα θα πιστωθούν είτε “τα δαπανήσω είτε όχι” και μεταφέρονται στον επόμενο μήνα». Όσοι επιλέξουν άυλη κάρτα και κάνουν την αίτηση τον Φεβρουάριο, θα δουν «διπλή πίστωση» μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, περίπου στις 6 ή 7 Μαρτίου.
Όσοι δηλώσουν ΙΒΑΝ και κάνουν την αίτηση τον Φεβρουάριο, θα δουν «τριπλή» πληρωμή στις 6 ή 7 Μαρτίου (για τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι και Απρίλιο), ενώ γύρω στις 8 Μαΐου θα δουν και άλλη μία, επίσης «τριπλή» πληρωμή (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο). Αντίστοιχα, αν η αίτηση γίνει 1-15 Μαρτίου, η πρώτη πληρωμή θα δοθεί έως 22 ή 23 Μαρτίου.
Ικανοποίηση στην αγορά της Πάτρας
Υπέρ του μέτρου, σε αντίθεση με το ‘Καλάθι του Νοικοκυριού’ το οποίο συνάντησε αρκετές ενστάσεις, έχουν ταχθεί όλοι οι παράγοντες της αγοράς της Πάτρας, του κλάδου των Σούπερ Μάρκετ αλλά και στο εμπόριο καθώς, μέσω της επιδότησης της αγοράς τροφίμων, από τον επόμενο μήνα αναμένεται να τονωθεί και το λιανεμπόριο το οποίο εδώ και αρκετό διάστημα έχει στην κυριολεξία… κατεβάσει ρολά σε επίπεδο πωλήσεων.
Ενστάσεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας
«Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του πολυδιαφημισμένoυ market pass, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων (www.vouchers.gov.gr) παρουσιάζει προβλήματα, ταλαιπωρώντας χιλιάδες πολίτες. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά αδυνατεί να εφαρμόσει αποτελεσματικά ακόμη και τις δικές της προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη εξαπατά τους πολίτες. Η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη λύση για να προστατευθεί η κοινωνία» σχολίασε χθες ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement