Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Το τελευταίο αντίο στον γιατρό

Published

on

Εναν επιστήμονα που άφησε τη σφραγίδα του στα ιατρικά δεδομένα της περιοχής μας και δη στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αποχαιρέτησε χθες η τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για τον γιατρό και πρώην διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», Χρήστο Χαρ. Καπορδέλη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών.

Ο Χρήστος Καπορδέλης ανήκε στη γενιά των γιατρών που συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν με αφοσίωση την ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας σε εποχές που τα διαθέσιμα μέσα ήταν αρκετά περιορισμένα. Ο ίδιος στάθηκε στο πλευρό των ασθενών του με ήθος και τους παρείχε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Θετικό πρόσημο άφησε όμως και μεταξύ των συναδέλφων του και όλων των συνεργατών του. Ηταν άνθρωπος διαλλακτικός, της συνεργασίας, της υποχώρησης, της προσφοράς.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας το 1943. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1967. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παθολογία και την Καρδιολογία και έλαβε τον σχετικό τίτλο το έτος 1975.
Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών από 27/7/1987 έως 31/12/2010 οπότε συνταξιοδοτήθηκε.Ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών άσκησε επί σειρά ετών το επάγγελμα ως νοσοκομειακός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» όπου εξελίχθηκε στον βαθμό του δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

«Ηταν άνθρωπος της επιστήμης με πολύτιμο έργο στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πατρών ‘’Αγιος Ανδρέας’’ ενώ διακρίθηκε για την ευγένεια του χαρακτήρα και το ήθος του.Υπηρέτησε την επιστήμη με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και προσήλωση στους ασθενείς του και έτυχε της καθολικής αναγνώρισης από αυτούς και από τους συναδέλφους.Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.Η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα αντί στεφάνου στη σορό του να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα ενώ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Η ΚΗΔΕΙΑ

Τον αείμνηστο Χρήστο Καπορδέλη αποχαιρέτησαν χθες η σύζυγός του Ευθυμία, η κόρη του Χαρά, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του και συνεργάτες του σε κλίμα βαθιάς θλίψης στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Α’ κοιμητήριο Πατρών όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του.Ο επικεφαλής Κώστας Σβόλης προσωπικά και σύσσωμη η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την απώλειά του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement