Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέτρος Ψωμάς: Η Πάτρα μπορεί να γίνει πράσινη πόλη

Published

on

Συνέντευξη Τύπου για την «Πάτρα πράσινη πόλη» παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από μέλη της Ομάδας Εργασίας #περιβάλλον της δημοτικής παράταξης σπιράλ.

Ο επικεφαλής του σπιράλ μίλησε για τη γενική αρχή που διέπει τη φιλοσοφία της παράταξης πως «οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση θα πρέπει να διέπεται από τους εξής κανόνες: Να είναι συμβατή με το φυσικό περιβάλλον, να είναι αποτέλεσμα μελέτης και ενός συνολικού σχεδιασμού και να αφήνει το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν οι πολιτικές και οι προτάσεις που αφορούν το πράσινο στην πόλη, τις φυσικές περιοχές πρασίνου και τα τοπικά οικοσυστήματα. Η παρουσίαση έγινε, συμβολικά, στο Πλατανόδασος, στο πολύ ιδιαίτερο αυτό οικοσύστημα που διαθέτει η πόλη μας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης εκτός από τις αρχές που παρουσίασε η παράταξη για την αποτελεσματική και βιώσιμη ανάπτυξη πρασίνου, όπως ο συνολικός σχεδιασμός, η προστασία τόσο του αστικού όσο και του περιαστικού πράσινου, η συντήρηση του πρασίνου, η αποκατάσταση παλιότερων πάρκων και αστικών χώρων πρασίνου, η δημιουργία πράσινων ζωνών, η ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πολιτών, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα οικοσυστήματα που αποτελούν σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου και ψυχαγωγίας για τους πολίτες, όπως είναι το Έλος Αγυιάς, το Παναχαϊκό Όρος, το Δασύλλιο, το Πλατανόδασος, η άνω κοίτη του Γλαύκου ποταμού, του Μείλιχου ποταμού κλπ.. Επισημάνθηκε, ότι αυτό που απαιτείται είναι από τη μία η ήπια ανάπλαση, αξιοποίηση και ανάδειξη αυτών και από την άλλη η προστασία και ο φραγμός καταπατήσεων και αυθαίρετων δομήσεων.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, εκτός του Πέτρου Ψωμά, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #περιβάλλον Γιώργος Αγγελόπουλος και τα μέλη του σπιράλ Παναγιώτης Δημόπουλος, Χάρης Μπουρδανιώτης, Νίκος Κουνάδης, Μάριος Δημακόπουλος και Αλέξης Χριστακόπουλος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement