Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στήριξη στους αυτοκινητιστές-Παρέμβαση της Περιφέρειας για την επέκταση των αδειών ταξί σε πολυθέσια

Published

on

Την αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος των αυτοκινητιστών Ταξί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά και γενικότερα της εξυπηρέτησης του Τουρισμού ζητά με επιστολή του προς τον νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Γεραπετρίτη ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η σχετική παρέμβαση του Περιφερειάρχη αφορά στην επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την επέκταση των αδειών συμβατικών Ταξί σε πολυθέσια (7/θέσια – 9/θέσια) για την ανάγκη της κάλυψης και των αυξημένων αναγκών κατά την περίοδο του καλοκαιριού και γενικότερα της θερινής τουριστικής περιόδου.
Η σχετική τροπολογία η οποία είχε τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση, προέβλεπε ότι το καθεστώς με πολυθέσια Ταξί, το οποίο έχει υιοθετηθεί για τα νησιά, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Με την αλλαγή όμως στην ηγεσία του Υπουργείου η τροπολογία άλλαξε και η επέκταση του μέτρου θα γίνει πιλοτικά μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην Περιφέρεια κοινοποιήθηκε παρέμβαση των Αυτοκινητιστών Ταξί της Πάτρας αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου αυτοκινητιστών Ταξί της Δυτικής Ελλάδας.
«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών με τους εκπροσώπους των οποίων είμαστε σε επικοινωνία διαρκή, γνωρίζουμε τα προβλήματα του κλάδου και συνεργαζόμαστε τόσο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων όσο και την αναβάθμιση υπηρεσιών για τους επιβάτες» αναφέρει ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη και συνεχίζει: «Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά την Περιφέρεια, θα ήθελα να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία που έχει η τροπολογία για την περιοχή μας και το εισαγόμενο τουριστικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα στο Λιμάνι της Πάτρας, στο Λιμάνι του Κατακόλου όπως επίσης στα Αεροδρόμια Αράξου και Ακτίου καταφθάνουν επιβάτες και οικογένειες που έρχονται για διακοπές στη Δυτική Ελλάδα και επιθυμούν να μετακινηθούν σε σημεία ενδιαφέροντος όπως η Αρχαία Ολυμπία, η Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων ή η ιερά Πόλη του Μεσολογγίου η ακόμη και να γνωρίσουν άλλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, Προσκυνηματικά Μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς κ.α.»
«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αλλοίωση της τροπολογίας αυτής εις βάρος του κλάδου και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό στην κυβέρνηση. Απαίτηση όλου του κλάδου είναι να ψηφιστεί αυτούσια η τροπολογία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ενδώσουν, με αφορμή μια αλλαγή στην κεφαλή της πολιτικής εξουσίας, σε εξωκλαδικές πιέσεις πολυεθνικών που επιβουλεύονται το έργο μας» σχολίασε στην «Γ» πρόσφατα ο πρόεδρος του Σωματείου της Πάτρας Γιώργος Σιδέρης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement