Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στην Καμπούλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

«Δεχθήκαμε κάποιους ασθενείς», δήλωσε ο Στέφανο Σότσα, στέλεχος ιταλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που διαχειρίζεται το νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΜΚΟ στο Twitter, μεταξύ των τραυματιών είναι τουλάχιστον ένα παιδί.

Ο Σότσα επεσήμανε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη κοντά στην αυστηρά φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, ενώ η αστυνομία δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση.

Η Καμπούλ και άλλες αστικές περιοχές του Αφγανιστάν έχουν γίνει στόχος αρκετών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Έκρηξη τον Ιανουάριο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, καθώς σημειώθηκε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας την ώρα που αποχωρούσαν από το κτίριο οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει τονίσει ότι έχει αναγάγει σε προτεραιότητά της την ασφάλεια των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές εναντίον φερόμενων μελών του ΙΚ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement