Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλάζει τα δεδομένα η παράκτια ζώνη Ρίου-Αγίου Βασιλείου

Published

on

Μία από τις επισημάνσεις στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου ομόφωνα ψηφίστηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Δήμο της Πάτρας για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγ. Βασιλείου, ήταν η όχληση που μπορεί να υπάρξει λόγω των έργων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους οικισμούς, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Η επισήμανση των περιφερειακών συμβούλων ασφαλώς και έχει λογική, ωστόσο όλοι επίσης συμφωνούν πως το έργο είναι αναγκαίο και άρα, κάποιου είδους όχληση προφανώς και θα υπάρξει, ιδιαίτερα καθώς όπως είναι γνωστό, κάποια κατασκευαστικά έργα δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στο καταχείμωνο, υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Κατά συνέπεια, όλοι πρέπει να δείξουν και λίγη υπομονή, ειδικά καθώς το έργο που θα κατασκευαστεί δεν θα είναι μια απλή αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου, αλλά θα διαμορφώσει ένα… νέο τοπίο στην περιοχή.

Η παραλιακή οδός θα αναβαθμιστεί πλήρως και θα κάνει την περιοχή πολύ πιο ελκυστική, ενώ παράλληλα, πολύ σημαντικά αντιδιαβρωτικά έργα θα εκτελεστούν ακόμα και μέσα στην θάλασσα, αποσκοπώντας όχι μόνο να προστατεύσουν τις οικιστικές περιοχές, αλλά να αποκαταστήσουν πλήρως το θαλάσσιο περιβάλλον και την ακτογραμμή. Σύμφωνα με τη μελέτη, μετά τα έργα και σε βάθος κάποιων ετών, η περιοχή του Ρίου και του Αγ. Βασιλείου θα μπορούν να έχουν αποκτήσει.. νέες παραλίες! Γι’ αυτό εξάλλου, η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται «οδηγός» και για τις επόμενες μελέτες και αποκαταστάσεις ακτών. Θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο…

Ροή ειδήσεων

Advertisement