Connect with us

Ελλάδα

Λευκό τιγράκι «Χασίγια»: Όλα δείχνουν ευθανασία για το μικρό ζώο

Published

on

Το λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, η Χασίγια, όπως έχει ονομαστεί από τους ανθρώπους που την προσέχουν, φαίνεται πως έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ στη ζωή του. Δυστυχώς, το ζώο πάσχει από μια σπάνια νόσο, η οποία προκαλεί το σπάσιμο των κοκάλων του.

Όλα δείχνουν πως το ζώο θα προβεί σε ευθανασία, προκειμένου να λυτρωθεί από τους πόνους του. Η ζωή του τον τελευταίο καιρό είναι δύσκολη, καθώς ζει με τα ισχυρά παυσίπονα που της χορηγούν οι κτηνίατροι.

Ο Βαγγέλης Στογιάννης, μέλος του ΔΣ ΝΕΜΕΣΙΣ, βρέθηκε στην εκπομπή «Newsroom» με τη Βούλα Μαλλά, όπου ανέφερε πως «τα νέα δεν είναι καλά για τη Χασίγια. Πάσχει από μια εκ γενετής οστεοπενία, μια γενετική ανωμαλία, καθώς είναι ζώο που προέρχεται από αιμομιξία για να τροφοδοτήσει το εμπόριο άγριων ζώων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οστά του ζώου σπάνε από μόνα τους και αυτή τη στιγμή έχει στο σώμα του περίπου 30 κατάγματα. Η μικρή τίγρης υποφέρει ακόμα και με κάθε ανάσα που παίρνει, ενώ έχει πάθει και μια ανακοπή, από την οποία το επανέφεραν.

Μάλιστα, οι εξετάσεις που έγιναν στο ζώο έχουν σταλθεί σε όλα τα Ευρωπαϊκά κέντρα, τα οποία απάντησαν πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τη βελτίωση της υγείας του. Η Χασίγια υποφέρει έντονα και χωρίς ελπίδα, ενώ πρέπει να είναι συνεχώς υπό μια ισχυρή αγωγή για να σταθεί όρθια.

Ο κ. Στογιάννης συνέχισε λέγοντας πως, με βάση όλες τις πληροφορίες που έχουν οι ειδικοί στα χέρια τους, όλα συνηγορούν στο να γίνει ευθανασία στο ζώο. Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως πρέπει το τραγικό αυτό περιστατικό, που έχει στεναχωρήσει και ευαισθητοποιήσει όσους ασχολούνται με την υπόθεση, να γίνει η αφορμή ώστε να σταματήσει το εμπόριο άγριας ζωής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement