Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Εφυγε” ο φαρμακοποιός Γαβρίλης Μιχαλόπουλος – ΦΩΤΟ

Published

on

Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Πύργου και η επιστημονική κοινότητα με το άκουσα της είδησης του θανάτου του φαρμακοποιού Γαβριήλ Μιχαλόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Ο Γαβριήλ Μιχαλόπουλος, γιος του Σπύρου και της Μαρίας, είχε αδελφό τον αξέχαστο πνευμονολόγο-εντατικολόγο στο «Ερρίκος Ντυνάν» Αργύρη Μιχαλόπουλο. Ήταν δε ανιψιός του αείμνηστου και επιτυχημένου Δημάρχου Πύργου Αργύρη Μιχαλόπουλου.

Ο Γαβριήλ ήταν ένας αγωνιστής και μέλος του Αντιδικτατορικού αγώνα, όταν ήταν φοιτητής στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, όπου κράτησε τις δημοκρατικές ιδέες του μέχρι και το τέλος της ζωής του. Κατά την διάρκεια της πολιτικής του πορείας είχε ενταχθεί και ήταν αγωνιστικό μέλος στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην οργάνωση «Ρήγας Φεραίος». Αθεράπευτος ιδεολόγος, ο Γαβριήλ Μιχαλόπουλος είχε γνωρίσει στη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής σπουδαίους άνδρες του Αγώνα και της Δημοκρατίας, οι οποίοι με την σειρά τους αναγνώρισαν τη δική του πίστη στα ιδανικά και ιδεώδη που τα ακολούθησε μέχρι να φύγει από τη ζωή.

Είχε παντρευτεί την Γιάννα Βαρουξή και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα που είναι φαρμακοποιός και στον Σπύρο, γιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου.

Συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα θα πουν το τελευταίο αντίο στο Γαβριήλ Μιχαλόπουλο την Κυριακή 9 Απριλίου στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement