Connect with us

Ελλάδα

«41 και σήμερα» για τις κάλπες

Published

on

«41 και σήμερα» που λένε και οι φαντάροι στον στρατό για τις εκλογές. Και καθώς τα ψηφοδέλτια όλων σχεδόν των κομμάτων είναι γνωστά, οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει το τρέξιμο προς άγραν ψήφων.

Τα «κουκιά» όμως είναι πάντα μετρημένα. Στις εκλογές του 2019, στην Αχαΐα ψήφισαν λίγο παραπάνω από 170.000 πολίτες. Τόσοι, ίσως και λιγότεροι θα ψηφίσουν και σε αυτές τις εκλογές.

Οι εννιά έδρες του νομού θα βγουν λοιπόν από μία δεξαμενή περίπου 500.000 σταυρών (αν υπολογίσουμε τη δυνατότητα τριών σταυρών για κάθε ψηφοφόρο).
Επίσης, αν υπολογίσουμε ότι περίπου 125.000 ψηφοφόροι στο νομό επιλέγουν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), τότε απομένουν περίπου 45.000 ψηφοφόροι ή 135.000 ψήφοι για τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων. Πως θα κατανεμηθούν αυτοί μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων και των υποψηφίων τους; Εδώ μάλλον θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις εκλογές της απλής αναλογικής… Καθώς όσα κόμματα πιάσουν τη βάση του «3%» είναι σίγουρο πως θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Και η Αχαΐα, παραδοσιακά, τις περισσότερες φορές προσφέρει «ευκαιρίες» εκλογής σε υποψηφίους των λεγόμενων «μικρών» κομμάτων…

Ροή ειδήσεων

Advertisement