Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έμφραγμα στην αγορά, κόντρες μεταξύ εμπόρων

Published

on

Νέα διευκρινιστική δήλωση από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας οποία κάνει λόγο για «καταστροφική για την μητροπολιτική αγορά της Πάτρας Κυριακή των Βαΐων» καθώς, μια ημέρα που παραδοσιακά τα καταστήματα είναι ανοικτά και προσδοκούν σε αυξημένη κίνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα, η πόλη «έζησε» -όπως επισημαίνει- ένα πρωτοφανές «κυκλοφοριακό κομφούζιο και αλαλούμ ανοργανωσιάς κατά την διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου»

«Το σύνολο του κέντρου της πόλης παρέμεινε κλειστό από το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα. Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, άγνωστο γιατί, δεν κλήθηκε από τους διοργανωτές στη διαβούλευση και ενημέρωση για την διοργάνωση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Με αφορμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ε&Ε.Σ.Π Κώστας Ζαφειρόπουλος είχε ανακοινωθεί στα μέλη του οργανωτικού φορέα, ο Σύλλογος τον καλύπτει για τις επικρίσεις που δέχθηκε επισημαίνοντας ότι «η ενημέρωσή μας ήταν ότι η όχληση θα ήταν μικρή μόνον σε μικρό τμήμα της Κορίνθου και της Ερμού και σταδιακά μέχρι τις 11:30 πμ. οπότε η αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα όμως ζήσαμε το απόλυτο χἀος και την ουσιαστική ακύρωση της λειτουργίας της αγοράς».
«Δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα με την πρόσβαση επισκεπτών από την Περιφέρεια. Η μέρα δεν γυρίζει πίσω, όσοι έφτασαν από άλλες πόλεις, έφυγαν απογοητευμένοι και δεν θα ξαναγυρίσουν…» σχολίασε χθες από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Δημήτρης Παλούμπης, επισημαίνοντας ότι ο κ.Ζαφειρόπουλος «εφόσον διαθέτει ευθιξία, θα έπρεπε να έχει υποβάλει παραίτηση».

Ροή ειδήσεων

Advertisement