Connect with us

Ελλάδα

Κόντρα μετεωρολόγων για την κακοκαιρία – Ο Μαρουσάκης βλέπει χιόνια στο κέντρο της Αθήνας και εξοργίζει τον Καλλιάνο

Published

on

Κόντρα έχει ξεσπάσει για ακόμα μία φορά ανάμεσα στους μετεωρολόγους για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας – με κύριο χαρακτηριστικό το ψύχος –  που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, να επιμένει ότι θα χιονίσει και στα βόρεια τμήματα της Αττικής(χιονόστρωση) και τον Γιάννη Καλλιάνο να κάνει λόγο για «τζούφιο» χιονιά.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 09/01/2024, όταν ο μετεωρολόγος του OPEN είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο μέσα στο Σαββατοκύριακο να δούμε χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση Μαρουσάκη – 09/01/2024 – (Στο 03:00 το επίμαχο απόσπασμα).

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δήλωσε πως ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δίνοντας χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, εξαιτίας του φαινομένου Aegean Lake Effect.

Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Οπως δήλωσε ο μετεωρολόγος του Open, αύριο Παρασκευή, ιδιαίτερα για την περιοχή της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς, σε υψόμετρο 500-600 μέτρων, θα δούμε πυκνές χιονοπτώσεις.

Και το Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, δηλαδή η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Εύβοια, η Αττική και η Βοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Σε αυτές, θα δούμε χιονόνερο ή χιόνι, ανάλογα με το υψόμετρο. Συγκεκριμένα για την Αττική, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια. Δεν αποκλείται το απόγευμα του Σαββάτου – βράδυ Σαββάτου και προς Κυριακή να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση».

Καλλιάνος: «Τζούφιος» ο χιονιάς της Αττικής – «Σεβαστείτε την Επιστήμη»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλλιάνος προχώρησε απο χθες σε μια αιχμηρή ανάρτηση, λέγοντας πως αποδείχθηκε “τζούφιος” ο χιονιάς της Αττικής, ενώ παράλληλα έδωσε τα συγχαρητήριά του στον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Δημήτρη Ζιακόπουλο, που όπως είπε, κράτησε “μικρό καλάθι” στις προβλέψεις του για το κύμα ψύχους, σε αντίθεση προφανώς με άλλους συναδέλφους του.

“Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσοι έσπευσαν -για άλλη μια φορά- να ενημερώσουν εδώ και μέρες ότι το Σάββατο στην Αττική θα χιονίσει πολύ χαμηλά και ότι θα έρθει “πολικός αρμαγεδώνας”, σας ενημερώνω ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό από τα 450-500 μέτρα και υψηλότερα” έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

Οι σημερινές εκτιμήσεις για την εξέλιξη του καιρού 

Νέα κακοκαιρία , εξπρές που θα φέρει ξανά χιόνια πλησιάζει τη χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δίνοντας χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, εξαιτίας του φαινομένου Aegean Lake Effect. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής και από το Ιόνιο και θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο, Σποράδες.

Η Αττική πρόκειται να επηρεαστεί με χιονόπτωση το Σάββατο, θα πέσουν δηλαδή νιφάδες χιονιού, χωρίς να διευκρινίζεται το υψόμετρο, ακόμη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού.

Αναλυτικά,

Αντικυκλώνας επικρατεί στη Βορειοδυτική Ευρώπη (Μεγάλη Βρετανία), ενώ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναπτύσσεται στα βορειοανατολικά τμήματα με μάζες πολικής προέλευσης που κινείται νοτιότερα.
Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει τη χώρα μας το Σάββατο. Πιο πρίν θα επηρεαστούμε από το αβαθές χαμηλό της Κεντρικής Μεσογείου την Παρασκευή με πολλές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια και χιόνια στα ορεινά.

Η πρόγνωση Γιαννόπουλου

Το ερχόμενο Σάββατο, μια νέα κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών, θα δώσει μια αρκετά κρύα ημέρα και ξανά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα, κάποιες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο.

metriakakokairia

Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, βροχές αναμένονται την Τρίτη στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει ξανά ενδεικτικά στην Αθήνα τους 17 βαθμούς και στο τέλος της εβδομάδας και πιο υψηλά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement