Connect with us

Τοπική αγορά

Στροφή από το τσιγάρο στα εναλλακτικά καπνικά προϊόντα -Τι ειπώθηκε σε εκδήλωση της εταιρείας «Παπαστράτος»

Published

on

Περί τις 350.000 Έλληνες εγκατέλειψαν το παραδοσιακό τσιγάρο και στράφηκαν στη χρήση εναλλακτικών καπνικών προϊόντων, την ίδια ώρα που καπνιστές υπερβαίνουν παγκοσμίως το ένα δισεκατομμύριο.

Αυτό είναι ένα από τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία «Παπαστράτος», στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», με θέμα: «Η μείωση της βλάβης στην καθημερινότητα».
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης τέθηκαν τα βήματα που γίνονται ή πρέπει να γίνουν από πολίτες και επιχειρήσεις για την εξάλειψη των βλαβερών συνηθειών και επιπτώσεων.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης επεσήμανε σε τοποθέτηση του την αναγκαιότητα της συνεργασίας για την απεμπόληση της βλάβης στην καθημερινότητα, τονίζοντας αυτή θα πρέπει να επέλθει σε επίπεδο πολίτη, συλλογικοτήτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας,

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας «Παπαστράτος» Ιάκωβος Καργαρώτος, αφού σημείωσε ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο για το κάπνισμα είναι πολύ αυστηρό, αναφέρθηκε στη σταδιακή στροφή των καπνιστών στο icos και επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ως προς τη ρεαλιστική προσέγγιση των εναλλακτικών μορφών καπνίσματος.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτων Μαρλαφέκας, μιλώντας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της «ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας» αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσοχή που δίνει η επιχείρηση στην παρασκευή των αναψυκτικών της, τα οποία δεν έχουν ως επί το πλείστον βλαβερά συστατικά.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα παρουσίασε μια εικόνα από το μέλλον, όταν θα έχει πλέον καθιερωθεί η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, η οποία θα έχει ως ευεργετική επίδραση την εξάλειψη της εκπομπής ρύπων και θορύβου. Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2035, μπαίνει τέλος στα συμβατικά αυτοκίνητα.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement