Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ψηφοδέλτιο ΝΔ: Oι «διορθώσεις» και οι πιέσεις…

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Κατά κοινή διαπίστωση και γενική παραδοχή, υπήρξε μια σημαντική καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Άγνωστο για ποιους λόγους, το κυβερνών κόμμα άφησε τον χρόνο να κυλήσει χωρίς να κάνει την απαιτούμενη, κατάλληλη, προεργασία.

Φτάσαμε ενάμισι μήνα πριν από τις εκλογές για να μάθουμε από την Πειραιώς τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.
Όμως, ακόμη και τώρα, σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, υπάρχουν πιέσεις να υπάρξουν αλλαγές στη λίστα, παρά την ανακοίνωση της, προοπτική που μάλλον θεωρείται «ασθενής» καθώς θα επιφέρει πλήγμα στο γόητρο του κόμματος.
Στο παρασκήνιο, πάντως, ακούγονται διάφορα για υποσχέσεις που αθετήθηκαν και πιέσεις που ασκήθηκαν την τελευταία στιγμή για αποκλεισμό συγκεκριμένων προσώπων.
Ακόμη κι αν όσα κυκλοφορούν δεν ισχύουν στο ακέραιο, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και μόνο τυχαία δεν είναι η αναβολή, από τη ΔΕΕΠ Αχαϊας, της παρουσίασης των υποψηφίων.
Η κοινή πολιτική λογική λέει ότι αν δούμε διαφοροποιήσεις στο ψηφοδέλτιο τα πράγματα θα χειροτερέψουν, και όχι μόνο στο επίπεδο των αρνητικών εντυπώσεων. Δεν διορθώνεις το ένα λάθος με ένα δεύτερο λάθος.
«Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.
Μόνο που οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «οργώνουν» την Αχαΐα εδώ και καιρό, ενώ τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν αρχικά (;) στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή αν θα κυνηγήσουν τελικά την ψήφο, εξαιτίας του κλίματος της αβεβαιότητας που επικρατεί και αυτή δεν είναι και η ιδανικότερη συνθήκη για το κυβερνών κόμμα, σε επίπεδο νομού, μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement