Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΒΙ.ΠΕ. Πατρών-Σχέδιο ανασυγκρότησης υποδομών με έργα 9 εκατ. ευρώ

Published

on

Επένδυση 9,1 εκατ. ευρώ για την βελτίωση των υποδομών στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο θα αφορά όλα τα Επιχειρηματικά Πάρκα στη χώρα φαίνεται ότι σχεδιάζει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Τη σχετική ενημέρωση διαθέτουν ήδη οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών στα πλαίσια της έναρξης της σχετικής διαβούλευσης. Το σχέδιο για τη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών περιλαμβάνει οδικά έργα, νέα δίκτυα, ύδρευση και ψηφιοποίηση.
Τη πρόταση διαμορφώνει η Γ.Γ. Βιομηχανίας και σε αυτή αναφέρεται ότι το σχέδιο χρηματοδοτείται κατά 50% μέσω Ταμείου Ανάκαμψης (Πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0») και τα έργα θα γίνουν με ανοικτούς διαγωνισμούς και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2025.
Πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., ενέκρινε επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατομμυρίων για τη διετία 2024-2025, στο πλαίσιο της προκήρυξης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα».
Από το επενδυτικό αυτό πλάνο του με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών με στόχο τη σταδιακή μετατροπή τους σε καινοτόμα, τεχνολογικά έξυπνα και περιβαλλοντικά βιώσιμα βιομηχανικά πάρκα. Θα αναπτυχθούν υποδομές με νέα δίκτυα σε 1.000 στρέμματα σε 14 Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας, δημιουργώντας ένα αξιόλογο απόθεμα γης για μελλοντική βιομηχανική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, με την έγκριση του νέου επενδυτικού πλάνου, σηματοδοτείται μία νέα εποχή βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης και ψηφιακού μετασχηματισμού με κατεύθυνση το Πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» και το «Industry 4».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement