Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Tα σχέδια του Υπουργού για τα ΕΑΣ

Published

on

Εκτός από τον «αντι-αεροπορικό θόλο» ο Νίκος Δένδιας φαίνεται ότι έχει τα δικά του σχέδια για τα ΕΑΣ, τα εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων που παραμένουν σε ακινησία. Σήμερα η πολεμική βιομηχανία ανασυντάσσεται στην Ευρώπη μιας και οι ΗΠΑ έχουν μπλοκαρισμένα προγράμματα στο Κογκρέσο και οι Ουκρανοί έχουν ξεμείνει από όπλα, ιδιαίτερα από βήματα πυροβολικού και αντιαεροπορικά.

Όταν παρέλαβε ο Υπουργός Άμυνας, το καλοκαίρι, η αποδιοργάνωση των ΕΑΣ ήταν σε προχωρημένη φάση με ακύρωση παραγγελιών πάνω από 300 εκατ. ευρώ από τα οποία 35,9 εκατ. ευρώ ήταν ακυρωμένα εξοπλιστικά της ΕΒΟ Αιγίου.
Πρόσφατα ο κ. Δένδιας ζήτησε να σταματήσει η χώρα «να ψωνίζει (σ.σ. βλήματα) από το ράφι» καθώς τα ΕΑΣ από παραγωγή έγιναν αποθήκες για εισαγόμενα ενώ η γειτονική Τουρκία γιγαντώνει την αμυντική της βιομηχανία και τις εξαγωγές της!
Το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι διαφωνεί με την εισήγηση για είσοδο ξένου επενδυτή στα ΕΑΣ και προτείνει διάλυση και ανασύσταση, εν λειτουργία, των εργοστασίων όπλων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement