Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φρένο» σε 134.000  κροτίδες έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. 

30.000 κατασχέθηκαν από έρευνες της Ασφάλειας Πατρών και της Δυτικής Αχαΐας σε δύο περιπτώσεις 

Published

on

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα θα βρίσκονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, βεγγαλικών, παιδικών αθυρμάτων και άλλων ειδών πυροτεχνίας.

Αυτό διαμηνύει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικότερα των νέων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ενασχόληση τους με τις κροτίδες, τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και άλλων πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., σε διάστημα δέκα ημερών (από 3 έως 13 Απριλίου) διενεργήθηκαν 13.334 έλεγχοι, ενώ κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη. Το ίδιο, δε διάστημα, στις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων. 

Η ΕΛ.ΑΣ. διαμηνύει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλο το διάστημα των εορτών του Πάσχα.

ΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αχαΐα το τελευταίο δίμηνο «πιάστηκαν» από το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας εντός και εκτός νομού 30.000 κροτίδες. 

Συγκεκριμένα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στις 4 Απριλίου του 2023 σε έρευνα σε διαμέρισμα στην Αττική ενός άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15.000 κροτίδες, τρία πιστόλια κρότου με τρεις γεμιστήρες, ένα περίστροφο ρίψης φωτοβολίδων, 1.622 φυσίγγια κρότου, 72 καψούλια πυροδότησης πυροτεχνημάτων, 7.250 άδειοι σωλήνες τσιγάρων και 18 μπαταρίες.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΑΧΑΙΑ

Σε άλλον έλεγχο στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, πριν δύο μήνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε κατάστημα 14.860 κροτίδες μεσαίας και μικρής ισχύος και 2.601 πυροτεχνικά είδη, καπνογόνα και βεγγαλικά, χωρίς να έχει άδεια της αρμόδιας αρχής.

43 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ!

Μέσα σε δέκα μέρες (από 3 έως 13 Απριλίου 2023) σε όλη την επικράτεια από την ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκαν συνολικά 13.334 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις και  συνελήφθησαν 43 άτομα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη, και συγκεκριμένα 134.278 κροτίδες, 7.592 παιδικά αθύρματα, 1.424 πυροτεχνήματα, 1.050 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 89 φωτοβολίδες, 49 βεγγαλικά, 8 είδη πυροτεχνίας για το θέατρο, 5 συσκευές εκτόξευσης και 15.187 λοιπά είδη πυροτεχνίας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά τις μέρες του Πάσχα, στο παρελθόν, προτού αυστηροποιηθούν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, είχαν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και ακρωτηριασμοί κυρίως νέων ατόμων, που τηρώντας το… έθιμο κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους.

Η Αστυνομία διαμηνύει πως οι κροτίδες και τα βεγγαλικά όμως δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά επικίνδυνα, που ειδικά στα χέρια των παιδιών, και όχι μόνο, μπορούν να αποτελέσουν «φονικά όπλα» απειλώντας τη σωματική τους ακεραιότητα και γι’ αυτό συνιστά σε όλους να μην κάνουν χρήση αυτών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement