Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δεν έχει τέλος η εγκατάλειψη νεογέννητων κουταβιών και γατιών

Published

on

Δεν έχει σταματήσει το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων από ιδιοκτήτες οικόσιτων που για τους δικούς τους λόγους τα αφήνουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, κυρίως στην περιοχή του Ρίου και του Πανεπιστημίου και όχι μόνο.

Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα που εγκαταλείπονται είναι κουτάβια και γατάκια γεγονός που δημιουργεί ένα επιπλέον θέμα για τους φιλόζωους που τρέχουν και δεν φτάνουν για τα ζητήματα που αφορούν τα αδέσποτα.

Τα κουταβάκια που εγκαταλείπονται δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στη δομή του Δρεπάνου γιατί πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει χώρος για να καλύψουν τις ανάγκες τους, το σημαντικό είναι ότι τα ζωάκια αυτά μη έχοντας εμβολιαστεί είναι σίγουρο ότι θα κολλήσουν τα υπόλοιπα.

Οπότε η μόνη λύση για τους φιλόζωους, για να τα σώσουν από τους δρόμους και τους κινδύνους που θα έχουν εκεί, είναι να φιλοξενήσουν τα ζωάκια που εγκαταλείπονται, στα σπίτια τους.

Η φιλοξενία αυτή κρατάει για ένα και δύο μήνες ή ακόμα και περισσότερο διάστημα μέχρι να υπάρξει χώρος στο Δρέπανο και να κάνουν τα ζωάκια τα απαραίτητα εμβόλια. Έτσι, τα σπίτια των φιλόζωων έχουν γεμίσει από κουταβάκια και γατάκια, με τον αριθμό τους συνολικά να είναι περισσότερα από 100.

Τα έξοδα για την φιλοξενία των μικρών αυτών ζώων τα αναλαμβάνει ο δήμος εφόσον γίνει η σχετική αίτηση από τους φιλόζωους, όμως, από τη στιγμή που οι ανάγκες είναι μεγάλες και ο αριθμός των ζώων αυξάνεται συνεχώς, αρκετοί αναγκάζονται να βάζουν χρήματα και από την τσέπη τους.

Το όλο θέμα δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία στείρωσης και έτσι όταν η σκύλα τους γεννάει, μη έχοντας που να αφήσουν τα κουτάβια τα εγκαταλείπουν ακόμα και σε κάδους απορριμμάτων, αδιαφορώντας για την τύχη τους

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο τα ζωάκια αυτά σώζονται και εφόσον βρεθεί μια οικογένεια να τα υιοθετήσει θα έχουν την δυνατότητα να βρουν ένα σπίτι αργότερα και ανθρώπους που να τα αγαπήσουν.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement