Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Δύο νηπιαγωγεία θα μετακομίσουν στο παλιό εργοστάσιο Βέτσου

Published

on

Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ανεύρεση νέων χώρων και κτιρίων για τη μετεγκατάσταση και τη στέγαση των νηπιαγωγείων της Πάτρας που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.

Τα νηπιαγωγεία αυτά είναι τουλάχιστον 27, με τα “βραβεία” της ακαταλληλότητας να πηγαίνουν στα δύο που βρίσκονται στην οδό Παναχαϊκού, στο 7ο και στο 54ο και να ακολουθούν το 45ο, το 16ο και το 34ο.

Σε προτεραιότητα από αυτά τα νηπιαγωγεία, με τις διαδικασίες να έχουν προχωρήσει είναι το 7ο και το 54ο τα οποία είναι να στεγαστούν στο πρώην Εργοστάσιο Βέτσου, στην Ασημάκη Φωτήλα.

Τα δύο αυτά νηπιαγωγεία θα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα αφού τα κτίρια που στεγάζονται εκτός από ότι είναι ιδιαίτερα μικρά, δεν έχουν καν προαύλιο, με τα παιδιά να κάνουν διάλειμμα σε ακάλυπτους πολυκατοικιών.

Το πρώην εργοστάσιο Βέτσου είναι ένα κτίριο που προσφέρεται για τη στέγαση των δύο αυτών νηπιαγωγείων, εφόσον βέβαια εγκριθεί και το σχετικό χρηματοδοτικό κονδύλι από το κράτος για να προχωρήσει η αναδιαμόρφωση του.

Το κτίριο είναι εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένο. Οι διαδικασίες βρίσκονται στην κτιριακή έγκριση του διαθέσιμου οικοπέδου στο πρώην εργοστάσιο Βέτσου και στην αυτοψία Επιτροπής Καταλληλότητας.

Από εκεί και πέρα για τα άλλα τρία νηπιαγωγεία που είναι σε προτεραιότητα από πλευράς δήμου το 45ο Νηπιαγωγείο Πάτρας είναι να πάει για μεταστέγαση σε κτίριο ιδιοκτησίας Δήμου, στο πρώην 29ο δημοτικό σχολείο.

Το 16ο Νηπιαγωγείο Πάτρας είναι να πάει σε οικόπεδο του δήμου επί των οδών Κανελλοπούλου και Αυστραλίας, ενώ στον ίδιο χώρο (εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση κτιρίου) είναι να μεταφερθεί και το 34ο Νηπιαγωγείο Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement