Connect with us

Αθλητισμός

Είναι τελικά τα χειμερινά Μουντιάλ μια καλή ιδέα;

Published

on

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ανέκαθεν ένας θεσμός που λάμβανε χώρα το καλοκαίρι. Όποια και αν ήταν η χώρα ή οι χώρες που θα φιλοξενούνταν η διοργάνωση, άρα και ο καιρός, το κριτήριο ήταν κατά κύριο λόγο ημερολογιακό.

Το Μουντιάλ ξεκινούσε τον Ιούνιο, όταν οι παίκτες είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα με τις ομάδες τους, όσο και στις διασυλλογικές διοργανώσεις των ηπείρων τους, όπως το Champions League ή το Copa Libertadores.

Όλα άλλαξαν με τη διοργάνωση που φιλοξένησε το Κατάρ το 2022. Καλώς ή κακώς, η χώρα της Αραβικής χερσονήσου αποφασίστηκε να διοργανώσει το μεγάλο γεγονός, όμως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι ήταν απαγορευτικές για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα άντεχαν να παίζουν για 90 ή και περισσότερα λεπτά στους 50 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, ήρθαν τα πάνω κάτω και αποφασίστηκε να υπάρξει χειμερινή διακοπή στα πρωταθλήματα των χωρών και τις λοιπές διοργανώσεις, ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξαχθεί το Νοέμβριο. Ήταν μία επαναστατική απόφαση, που δεν γνωρίζαμε τι αποτελέσματα θα έχει.

Πλέον, εκ των υστέρων, είναι κοινή ομολογία ότι παρακολουθήσαμε ένα από τα πιο συναρπαστικά και θεαματικά Μουντιάλ της ιστορίας. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τη διοργάνωση του Κατάρ, αλλά με την απόδοση των ομάδων εντός των αγωνιστικών χώρων. Βεβαίως, κορυφαία κομμάτια από ποδοσφαιρικά παπούτσια https://www.r-gol.com/el/podosphairika-papoutsia, όπως τα Nike Mercurial https://www.r-gol.com/el/nike-mercurial, συνεισφέρουν σε κορυφαία απόδοση και θέαμα. Μεγάλη γκάμα από μοντέλα ποδοσφαιρικών παπουτσιών θα βρείτε στο https://www.r-gol.com/el.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε κορυφαίους ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο στην κορύφωση της φόρμας τους μέσα στη χρονιά. Ήταν κοινή παραδοχή ότι τα καλοκαιρινά Μουντιάλ ήταν κάπως επίπονα για τους παίκτες που συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και οι οποίοι βρίσκονται υπό πίεση για περίπου έναν χρόνο, ξεκινώντας προετοιμασία με τις ομάδες τους από τον Ιούλιο. Έτσι, τον επόμενο Ιούνιο η ενέργειά τους ήταν σε χαμηλά επίπεδα, παρά την όρεξη που έχουν για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Βεβαίως, το χειμωνιάτικο γεγονός επηρεάζει αρκετά και την υπόλοιπη ποδοσφαιρική σεζόν. Είδαμε μερικούς παίκτες να τραυματίζονται λόγω της απροσδόκητης αυτής συνθήκης, αλλά και κάποιους να… ξεφουσκώνουν και να έχουν χαμηλή απόδοση, αφού τα έδωσαν όλα στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement