Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπαράζ εμπρησμών, εκβιασμοί και ξυλοδαρμοί-Κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας σε πολίτες και καταστηματάρχες

Published

on

Εμπρησμοί σε οχήματα, δίκυκλα και καταστήματα, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί και διαπληκτισμοί σε νυχτερινά κλαμπ συνθέτουν σκηνικό ανασφάλειας και ανησυχίας στην Πάτρα τους τελευταίους μήνες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά εμπρησμών σε οχήματα και δίκυκλα με τους πολίτες σε γειτονιές της Πάτρας να βρίσκονται στο… πόδι.

Το περιστατικό που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε σταθμευμένο όχημα επί της οδού Ευβοίας στα Ζαρουχλέικα προβληματίζει ακόμα περισσότερο, καθώς ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη με την κατηγορία της εκβίασης. Την ώρα λοιπόν που αυτός κρατείτο, άγνωστοι, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιχείρησαν να κάψουν το όχημά του. Προανάκριση για το πώς ξέσπασε η φωτιά στο όχημα διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, αν και όλα δείχνουν πως επρόκειτο για εμπρησμό από πρόθεση.

Το όχημα μάλιστα φέρεται να ανήκει σε άτομο που σχετίζεται με τη «νύχτα» και αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους πολίτες. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να «φωτίσει» τα ακριβή αίτια και τους δράστες της επίθεσης. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες προκλήθηκαν ζημιές παρά το γεγονός ότι δύο οχήματα της Π.Υ. Πατρών με πέντε πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και άμεσα επενέβησαν.

Πριν λίγες ημέρες, τα ξημερώματα της ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένο δίκυκλο ιδιοκτησίας μιας νεαρής κοπέλας στην περιοχή της Ταραμπούρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε άλλα δυο μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο.

Το βράδυ της Ανάστασης στην Άνω Πόλη βρέθηκαν στο στόχαστρο εμπρηστικής ενέργειας αγνώστων τρία σταθμευμένα έξω από το σπίτι του δίκυκλα αστυνομικού που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναλάβει την ευθύνη συγκεκριμένη ομάδα με αποτέλεσμα οι έρευνες της Αστυνομίας να βρίσκονται στο… σκοτάδι.

Είχαν προηγηθεί εμπρησμοί σε οχήματα στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων, των Δεμενίκων, καθώς επίσης τρεις επιθέσεις με γκαζάκια ή με εύφλεκτο υγρό σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Ρήγα Φεραίου και στην Τριών Ναυάρχων αλλά και στα Ψηλά Αλώνια. Οι εμπρησμοί φαίνεται να έχουν γίνει της… μόδας και οι άγνωστοι δράστες όπως προκύψει εκ του αποτελέσματος δρουν ανενόχλητοι.

ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΛΑΜΠ

Τα αυξημένα περιστατικά των εμπρησμών και οι επιθέσεις που έχουν καταγραφεί σε κλαμπ της Πάτρας δημιουργούν κλίμα αγωνίας και ανασφάλειας στους επιχειρηματίες αλλά και στους πολίτες.

Τα ξημερώματα της Κυριακής στρατιωτικοί θαμώνες που είχαν μεταβεί για να διασκεδάσουν ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με αποτέλεσμα να κληθούν άνθρωποι που βρίσκονταν στην πόρτα και όχι η Αστυνομία! Είχε προηγηθεί και επεισόδιο με ξυλοδαρμό φοιτητή, ο οποίος υπέβαλε μήνυση αλλά ο δράστης παραμένει άφαντος.

Για τα επεισόδια που έχουν καταγραφεί σε κλαμπ της πόλης μπορεί να μην έχουν υποβληθεί μηνύσεις, όμως, τα συμβάντα είναι υπαρκτά και προκαλούν ανησυχία στους γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν να διασκεδάσουν χωρίς όμως να γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί…

Οι πολίτες αλλά και οι καταστηματάρχες περιμένουν από την Αστυνομία να παρέμβει προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει περαιτέρω αλλά και να μπει ένα ανάχωμα σε όλους όσοι προσπαθούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα με απειλές, εκβιασμούς και με «προειδοποιητικού» χαρακτήρα… «μηχανισμούς».

«ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ» Η ΕΚΒΙΑΣΗ

Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσουν αύριο οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για υπόθεση εκβίασης, κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμα άνδρας, ως συνεργός των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «το Σάββατο 22-4-2023, στην Πάτρα, ο ένας κατηγορούμενος μετέβη σε κατάστημα, όπου εργαζόταν υπάλληλος και με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, απαίτησε από τον τελευταίο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή προς τον έτερο συλληφθέντα. Το θύμα και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν, το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα, όπου ο τελευταίος παρέλαβε από τον παθόντα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων, ο κατηγορούμενος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Στον πρώτο συλληφθέντα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, 160 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement