Connect with us

Διεθνή

Μήνυση κατά του ΝτεΣάντις από τη Disney για τα θεματικά πάρκα

Published

on

Η Disney κατέθεσε μήνυση κατά του κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις σχετικά με τον έλεγχο της πολιτείας πάνω στα θεματικά πάρκα που έχει η εταιρεία στο Ορλάντο. Η εταιρεία μιλά ευθέως για «στοχευμένη εκστρατεία» και εκδίκηση από την πλευρά του κυβερνήτη.

Ο 44χρονος ΝτεΣάντις είναι από τους πιθανούς διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να το κάνει σύντομα.

Όπως σημειώνει ο Guardian η Disney προσέφυγε σε δικαστήρια κατά του ΝτεΣάντις που αμφισβήτησε το ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας που απολαμβάνει εδώ και πολλά χρόνια. Αφορμή η αντίθεση της εταιρείας στις κινήσεις του ΝτεΣάντις να μην διδάσκονται ζητήματα φύλου ή σεξουαλικότητας στα σχολεία της Πολιτείας.

Λίγο νωρίτερα την Τετάρτη, επιτροπή που είχε ορίσει ο ίδιος ακύρωσε παλαιότερες συμφωνίες που έδιναν στη Disney τη δυνατότητα επέκτασης εγκαταστάσεων στο πάρκο που βρίσκεται στο Ορλάντο.

Όταν τον ρώτησαν δημοσιογράφοι για το ζήτημα, ο ΝτεΣάντις αστειεύτηκε λέγοντας ότι ίσως χτίσει μια νέα πολιτειακή φυλακή κοντά στο πάρκο Disney World.

Έπειτα από μια σαρωτική επανεκλογή τον Νοέμβριο, ο ΝτεΣάντις ήταν από τα ανερχόμενα αστέρια του Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά στην πορεία η επιρροή του μειώθηκε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement