Connect with us

Ελλάδα

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρεοκόπησε τη χώρα, η ΝΔ το έκανε – Με τον Βαρουφάκη έχω να μιλήσω χρόνια

Published

on

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρεοκόπησε τη χώρα, η ΝΔ το έκανε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας για το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «καθ’ έξιν μπαταχτσή». Μιλώντας για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τις αναφορές για συνάντηση ανάμεσά τους και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες μετά το 2015 καθώς «ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας για να γράψει εκείνος βιβλίο και να γίνει ήρωας».

«Απλή αναλογική δε σημαίνει και η απλή λογική. Το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές θα έχει τον πρώτο λόγο. Όπως δείχνουν τα πράγματα θα μπορέσει το πρώτο με το τρίτο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι δεν θα αρνηθεί την ισχυρότερη εντολή του λαού. «Επιθυμώ κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας. Μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στο 3% θα είναι ευάλωτη» εξηγεί.

Σε ερώτηση για τον αν συναντήθηκε με τον κ. Βαρουφάκη και αν θα συνεργαζόταν μαζί του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είχα εμπιστευτεί τον κ. Βαρουφάκη αλλά είχε τις εμμονές του Σόιμπλε. Δεν ξέρω αν συναντήθηκε ο Μητσοτάκης μαζί του γιατί τον επικαλείται συνεχώς τελευταία. Οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι μετά το 2015 στο καλύτερο σημείο με κάποιον που ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας για να γίνει ο ίδιος ήρωας αδειάζοντας τους συντρόφους του» αποκάλυψε.

Ερωτηθείς για την πρόταση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν μπορεί να σταθεί και όποτε συνέβη τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά». «Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα έχει πρωθυπουργό ή τον κ. Μητσοτάκη η εμένα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι γύρω στα 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Το κόστος της μείωσης του ΦΠΑ θα είναι μηδενικό γιατί το 2022 η χώρα είχε υπερέσοδα 4,5 εκατ.» εξηγεί.

Δεν έλειψε η αναφορά στη χρήση του κρατικού αεροπλάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προεκλογική του εκστρατεία που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με έναν νόμο θα καταργήσουμε τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός, όπως έκανε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με το κρατικό αεροπλάνο».

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1:

Ροή ειδήσεων

Advertisement