Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χωρίς… debate o Εμπορικός-Πυκνώνουν οι επισκέψεις πολιτευτών και αρχηγών στα γραφεία του Συλλόγου

Αυξάνεται η μουρμούρα στο Δ.Σ. σε σχέση με τις προθέσεις της διοίκησης σε σχέση με τον προεκλογικό διάλογο για τα προβλήματα των μικρομεσαίων

Published

on

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος έχει εδώ και καιρό αποφασίσει ότι, σε αντίθεση με πρακτικές του παρελθόντος, η διοίκηση αυτή τη φορά θα κρατήσει αποστάσεις από την προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων.

Δεν επιθυμούσε εξ αρχής δηλαδή να διεξάγεται διάλογος προεκλογικά γύρω από τα προβλήματα των μικρομεσαίων ιδιαίτερα με τους όρους του «debate», απαντήσεις δηλαδή από κόμματα και υποψηφίους πάνω σε κοινά ερωτήματα που θα μπορούσε να θέσει το προεδρείο.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό έγινε άτυπα γι αυτό και αποφασίστηκε ότι ο Σύλλογος θα έχει τις πόρτες του ανοικτές, σε όσους υποψηφίους και κόμματα θέλουν να περάσουν το κατώφλι της και βέβαια σε πολιτικά κόμματα που θέλουν να κάνουν χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να γνωρίζουν το πρόγραμμα και τις… προσκλήσεις και να παρίστανται, όταν και εάν το επιθυμούν.

Στη διάρκεια όμως της προεκλογικής περιόδου, πριν καν αυτή ξεκινήσει μάλιστα και επίσημα μετά το Πάσχα, οι επισκέψεις υποψηφίων στα γραφεία πύκνωσαν και οι τακτικές επαφές του προέδρου -έστω και αν αυτές ήσαν κυρίως εθιμοτυπικές- άρχισαν να προκαλούν μουρμούρες.

Γι αυτό και στο τελευταίο Δ.Σ. της 27/4/2023 εκ μέρους της παράταξης της αντιπολίτευσης «Εμπορική Ανανέωση» και των εκπροσώπων της (Ρούπας Γιάννης – Γουρδούπης Παναγιώτης) κατέθεσε πρόταση για μαζική συνάντηση των υποψηφίων βουλευτών Αχαΐας, ανά παράταξη, για να παρουσιάσουν μαζικά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις προτάσεις των κομμάτων τους σχετικά με το πρόγραμμα τους για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η παράταξη πέρασε μάλιστα και στην… απέναντι πλευρά, εκφράζοντας πλέον την άποψη «όταν έρθει η ώρα της κάλπης, να επιλεχτούν όσοι τάσσονται υπέρ του κλάδου μας, ανεξαρτήτου κόμματος» σύμφωνα με τον κ.Ρούπα. Με την πρόταση για αλλαγή πλεύσης και συναντήσεις ουσίας, όχι μόνο εθιμοτυπίας, φαίνεται ότι συντάχθηκε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Βαγενάς προτείνοντας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει βέβαια η αντιπολίτευση, μία συνάντηση με τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος στο νομό.

«Η ατζέντα θα είναι πάντα για εμάς τα προβλήματα των εμπόρων και μικρών επαγγελματιών… Τα καυτά θέματα και το ζοφερό μέλλον μας θα μας τρομάζουν και μετά τις 21 Μαΐου» σχολίασε μάλιστα ο κ.Βαγενάς σε ανάρτησή του αμέσως μετά το τελευταίο Δ.Σ.

Ο κ.Ζαφειρόπουλος, όπως αναμενόταν, απέρριψε την πρόταση ως μη υλοποιήσιμη, με πρόφαση ότι δεν υπάρχει χρόνος από μέρους των πολιτευτών για μία κοινή συνάντηση και επανέλαβε ότι επέλεξε τις μεμονωμένες συναντήσεις, οι οποίες έχουν καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έστω και αν η αντιπολίτευση θεωρεί ότι δεν θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο Σύλλογο.

«Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται στα γραφεία του συλλόγου μας συναντήσεις υποψηφίων βουλευτών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Εμπορική Ανανέωση τιμώντας τις αποφάσεις του κ. Προέδρου παρίσταται σε όλες τις κατ ιδίαν συζητήσεις εκφράζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των συναδέλφων μας» ανακοίνωσε χθες η παράταξη των κ.κ.Ρούπα και Γουρδούπη, επαναφέροντας τη σκέψη-πρόταση, έστω την τελευταία στιγμή, να αλλάξει γνώμη ο κ.Ζαφειρόπουλος και να συγκαλέσει μία ευρεία σύσκεψη, ανά πολιτικό κόμμα βέβαια.

Το θέμα δεν αναμένεται να έχει… συνέχεια καθώς η διοίκηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις οι οποίες θα «σύρουν» εμπόρους προς τη μία ή την άλλη πολιτική κατεύθυνση και επιλογή!

Ροή ειδήσεων

Advertisement