Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη της Ελένης Αδαμοπούλου στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας

«Βρίσκονται δίπλα στις δυσκολίες του πολίτη»

Published

on

 

Επίσκεψη στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ιατρός, Ελένη Αδαμοπούλου – Κωστακιώτη.

Η κυρία Αδαμοπούλου ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταστολή των φυσικών φαινομένων και ενόψει του καλοκαιριού με τα πύρινα μέτωπα.

Στον απόηχο της επίσκεψής της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Αχαΐας δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια του Πυροσβεστικού Σώματος Πατρών για την θερμή υποδοχή τους, αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσαν μαζί με τους Πυροσβέστες υπηρεσίας προκειμένου να μου αναλύσουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους.

Πρόκειται για το πιο προσφιλές ένστολο σώμα (μόνο οι γιατροί επί πανδημίας τους κλέψαμε λίγη από τη δόξα τους) και δικαίως, καθώς εκτός από τις πυρκαγιές βρίσκονται δίπλα στις δυσκολίες του πολίτη (απεγκλωβισμοί, σεισμοί, πλημμύρες , ακόμη και διασώσεις ζώων) πάντα σε ετοιμότητα.

Πάγιο αίτημα η υποστελέχωση, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι εμφανέστερη… μόλις 74 μόνιμοι πυροσβέστες για μια τεράστια περιοχή και για συνδρομή βοήθειας σε όμορους νόμους, μη μονιμοποίηση συμβασιούχων -εποχικών ουσιαστικά έτοιμων πυροσβεστών (τελευταία μονιμοποίηση προ 12ετιας), αίτημα για λειτουργία δεύτερου σταθμού (ο πλησιέστερος είναι στο Αίγιο, ενώ τα Ιωάννινα έχουν δυο σταθμούς ήδη), κτηριακά προβλήματα στη μονάδα στην Χαλανδρίτσα, αλλά και ένα παράπονο για προσπάθεια απαξίωσης της δουλειάς τους στις περσινές πυρκαγιές , όταν ειπώθηκε ότι έπρεπε να έρθουν ξένα κλιμάκια για να σβήσουν ενώ ήταν σαφής η λανθασμένη επιχειρησιακή διευθέτηση από την Πολιτεία. Είμαστε μαζί τους, δεσμευόμαστε για τις άμεσες ελαφρύνσεις των πρώτων 50 ημερών , αλλά και για τον πλήρη ανασχεδιασμό της στελέχωσης, της ενίσχυσης και της δημιουργίας δεύτερου σταθμού».

Ροή ειδήσεων

Advertisement