Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ευγνωμοσύνη και διεκδικήσεις-Μηνύματα για την σημερινή γιορτή της μητέρας από τους υποψηφίους βουλευτές της Αχαΐας

Published

on

Γιορτή της Μητέρας η σημερινή και αποτελεί μια ευκαιρία για να αναγνωριστεί από όλους ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το ιερό πρόσωπο της μάνας στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Οι σύγχρονες μητέρες σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες αγωνίζονται για να ανταποκριθούν στο ρόλο της μητρότητας αναλαμβάνοντας να φέρουν σε πέρας μια τεράστια αποστολή, να διαμορφώσουν την νέα γενιά. Με ευγνωμοσύνη για τον ρόλο τους και επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς στήριξης από την πολιτεία, οι υποψήφιοι βουλευτές της Αχαΐας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για τη σημερινή μέρα, που είναι αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου.

Ευσταθία Γιαννιά: «Με πράξεις δίπλα στις μητέρες»

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Αχαΐας Ευσταθία (Έφη) Γιαννιά στο μήνυμά της αναφέρει: «Είναι η σχέση που μηδενίζει αποστάσεις, που ξεπερνά το χρόνο, που αντανακλά την ανιδιοτελή αγάπη. Γιατί όπως έχει πει και ο Οδυσσέας Ελύτης «και ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου». Η σημερινή γιορτή της μητέρας είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε τον σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας στο ιερό πρόσωπο της μάνας, που κρατά όρθια την ελληνική οικογένεια η οποία είναι το βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν η πρώτη που δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο υφυπουργού με αρμοδιότητα τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.  Σχεδίασε και υλοποίησε μέτρα και δράσεις για να ενισχύσει τον θεσμό της οικογένειας, όπως η χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη, σχεδίασε το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», ενίσχυσε το θεσμικό πλαίσιο με στόχο την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, κυρίως στην κατεύθυνση αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητέρας, η οποία διαμορφώνει και διαπλάθει προσωπικότητες, τους πολίτες του αύριο. Χρόνια μας Πολλά».

Κατερίνα Σολωμού: «Χρόνια πολλά στις μεγάλες ηρωίδες της ζωής»

H υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Κατερίνα Γρ. Σολωμού στο μήνυμά της αναφέρει: «Η δεύτερη Κυριακή του Μάϊου, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως Γιορτή της Μητέρας και της Μητρότητας, ως έκφραση ανιδιοτελούς προσφοράς, τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία. Η μητέρα είναι το πρόσωπο εκείνο, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας.

Είναι εκείνη, που είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε βήμα, σε κάθε προσπάθεια, για να μας στηρίζει, να μας εμψυχώνει, να μας φροντίζει, να μας καθοδηγεί, να μας αγαπά, δίχως όρια και περιορισμούς. Η μητέρα αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αγάπης και πρότυπο θυσίας και αυτό-προσφοράς. Η Πολιτεία απαιτείται να αναγνωρίζει διαρκώς το ρόλο της μάνας με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας, με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Χρόνια πολλά στις μεγάλες ηρωίδες της ζωής! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες! Σ’ αυτές που γέννησαν και ανάθρεψαν. Σ’ αυτές που αγάπησαν κι αγκάλιασαν! Στις γυναίκες εκείνες που αγωνίζονται να γίνουν μάνες!».

Αθηνά Τραχήλη:«Σμιλεύει ψυχές  με ανιδιοτελή αγάπη»

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Αχαΐας, Αθηνά Τραχήλη με αφορμή την σημερινή Γιορτή της Μητέρας σε μήνυμά της αναφέρει: «Γιορτή της μητέρας η σημερινή και τιμούμε το ιερό πρόσωπο της Μάνας, το διαχρονικό στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας.

Στο πρόσωπό της αναγνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια, την αγάπη και την δοτικότητα. Η μάνα μας καθοδηγεί, σμιλεύει ψυχές και λειτουργεί ως φάρος ελπίδας και προστασίας. Αυτή την ανιδιοτελή προσφορά της τιμούμε κατ’ ελάχιστο κάθε χρόνο, θέλοντας να δείξουμε όλοι, όσοι σταθήκαμε τυχεροί και μεγαλώσαμε στη μητρική αγκαλιά, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη για να μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο τους».

Ολυμπία Λόη:«Η πολιτεία οφείλει να τις στηρίξει»

Την αναγκαιότητα η πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τις μητέρες επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Ολυμπία Λόη εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές της για τη σημερινή μέρα. «Οφείλουμε να τιμούμε το ιερό πρόσωπο της μάνας καθημερινά με τις πράξεις μας. Ωστόσο, η πολιτεία έχει χρέος να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας της μητρότητας ώστε να μπορούν οι μητέρες να εργάζονται και παράλληλα να αφιερώνουν χρόνο στην ανατροφή των παιδιών τους.

Η ελληνική κοινωνία έχει ως θεμέλιο την οικογένεια και ο ρόλος της μάνας είναι καταλυτικός. Η μάνα είναι το καταφύγιό μας. Σε αυτήν αναζητάμε μια αγκαλιά για τις απογοητεύσεις μας, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες μας, έχουμε ανάγκη τη στοργή της, το χάδι και το χαμόγελο της. Είναι πάντα δίπλα μας για τις επιτυχίες και την ευτυχία μας. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!».

Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας:«Ενισχύοντας ουσιαστικά το ρόλο της μητέρας»

 Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Θα περισσέψουν και φέτος τα μηνύματα για τη Γιορτή της Μητέρας. Λογικό και αναμενόμενο. Με τη συγκεκριμένη γιορτή αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά της, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για εμάς. Είναι φτωχές οι λέξεις για να περιγράψουν το μεγαλείο της, όλα όσα νιώθουμε για εκείνη, για όσα εκείνη μάς έδωσε και μάς έμαθε, την αγάπη, τη φροντίδα, τη στήριξη και για όλα όσα συνεχίζει απλόχερα να δίνει. Καλό, όμως, είναι να μην αρκούμαστε σ’ αυτήν την υπενθύμιση μια μέρα, μια φορά το χρόνο, αλλά να φροντίζουμε να ενισχύουμε καθημερινά το ρόλο της, με συγκεκριμένες πράξεις και πολιτικές.

Υπό το πρίσμα αυτό, ως ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, παλεύουμε για την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών, και ως προς την κατανομή των καθηκόντων τους στο σπίτι, στην ανατροφή των παιδιών τους και τον ελεύθερο χρόνο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης θα ενισχύσουμε εμπράκτως τη μητέρα, φροντίζοντας ουσιαστικά το παιδί. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα μας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με διευρυμένο 10ωρο ωράριο, καθώς και τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ. Προβλέπει, επίσης, τη δωρεάν χορήγηση 680.000 σχολικών γευμάτων καθημερινά σε όλα τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, όπως και νομοθετική ρύθμιση που θα ενισχύσει την ενημέρωση των Υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας για περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιού.

Για να μην μένουμε μόνο στα λόγια…»

Παρασκευή (Βιβή) Λουκοπούλου: «Η προσφορά της ανυπέρβλητη»

Η γιατρός- παθολόγος στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Παρασκευή (Βιβή) Λουκοπούλου, δήλωσε «μάνα, μητέρα, μαμά… Κάθε φορά που ακούω αυτές τις λέξεις από τα παιδιά μου, με πλημμυρίζουν αμέτρητες αναμνήσεις από τη δική μου μητέρα, που μπορεί να την έχασα νωρίς, οι συμβουλές και η αγάπη της όμως με συνοδεύουν πάντα.

Η προσφορά της μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία είναι ανυπολόγιστη, αν αναλογιστούμε τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας. Η μάνα όμως θα είναι πάντα μία και μοναδική. Πηγή ζωής, η προσωποποίηση της καλοσύνης, της ανιδιοτέλειας. Ελπίζω η σημερινή ημέρα να αποτελέσει αφορμή για να αναλογιστούμε τι έχει κάνει σήμερα η Πολιτεία για να στηρίξει τις μητέρες. Για να τους δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουν απερίσπαστα στα παιδιά, στην οικογένειά τους, στον επαγγελματικό τους χώρο. Ελάχιστα έχουν γίνει, με αποτέλεσμα η μητέρα σήμερα να αισθάνεται μόνη… Ας μην μείνουν λοιπόν στα λόγια κι ας μετουσιώσουμε σε πράξη την πραγματική μας αναγνώριση στο σπουδαίο ρόλο της μητέρας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement