Connect with us

Events

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας – ΦΩΤΟ

Published

on

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 14/5/2023 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας με τίτλο «Οι μητέρες του χθες και του σήμερα» στη Διακίδειο Σχολή Λαού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο ομιλίες από την κ. Μαρία Κολοβού, συγγραφέα και την κ. Βασιλική Ρεσβάνη, Εκπαιδευτικό Π.Ε. και Διδάκτωρ του Τ.Ε.Π.Ε.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κ. Κολοβού στην ομιλία της αναφέρθηκε στις μητέρες του παρελθόντος, στις ηρωίδες μάνες και στις μάνες των ηρώων επισημαίνοντας τη διαχρονική συμβολή της μάνας στο πέρασμα της ιστορίας και στην απαράμιλλη προσφορά της με αυτοθυσία στην οικογένεια και στο Έθνος.

Η κ. Ρεσβάνη στην ομιλία της αναφέρθηκε στη σύγχρονη μητέρα, στους απαιτητικούς πολλαπλούς της ρόλους που φέρνει εις πέρας με επιτυχία στο πλαίσιο της οικογένειας και της κοινωνίας, στις πολλές και διαφορετικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και στα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, τονίζοντας ότι «γιορτάζοντας την μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος».

Πλήθος φιλών και μελών του Συλλόγου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία πλαισιωνόταν μουσικά από το μουσικό σύνολο World Music DUO, με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος στον χαιρετισμό που απεύθυνε ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που στηρίζουν τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ τόνισε ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ημέρα γιορτής, τιμής, ευγνωμοσύνης, αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς τους και μνήμης και ότι το κράτος και η κοινωνία οφείλουν να στηρίζουν έμπρακτα τις μητέρες που κρατούν ενωμένη την ελληνική οικογένεια και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement