Connect with us

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Δεν παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή – «Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης»

Published

on

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον κ. Καλογήρου, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε, με τη σειρά του, τη διερευνητική εντολή, και τόνισε ότι δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να καλέσει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τον αρχηγό του τρίτου κόμματους που προέκυψε από τις εκλογές, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως το Σύνταγμα θα τηρηθεί με σαφή τρόπο και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, αρχίζει να αδειάζει η κλεψύδρα για τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου, με ενισχυμένη αναλογική, ενώ ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες σχετικά με την ορκωμοσία και διάλυση της Βουλής, αλλά και σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement