Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φλόγα Πολιτισμού» με 250 εκδηλώσεις  

Ανακοινώθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω από 250 είναι οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο: «Φλόγα Πολιτισμού», το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο Athens Plaza στην Αθήνα, παρουσία και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

«Ο πολιτισμός είναι ψυχαγωγία, εκπαίδευση και ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Επιπλέον

όμως, είναι εξωστρέφεια αλλά και συνθήκη κοινωνικής ευημερίας, ακόμα και οικονομικής ανάπτυξης, για κάθε τόπο. Και ένας τόπος σαν τη Δυτική Ελλάδα, με το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει, δεν γίνεται να μην «ακουμπάει» στον πολιτισμό, εάν θέλει να κοιτάξει προς ένα μέλλον που θα είναι πολύ καλύτερο από το παρόν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Πέρυσι το καλοκαίρι άνοιξε ένα πρώτο παράθυρο ευκαιρίας με την κάμψη των κρουσμάτων και έτσι, καταφέρουμε να θέσουμε σε εκκίνηση το σχέδιό μας. Και ποιο είναι αυτό; Να μετατρέψουμε όλη τη Δυτική Ελλάδα σε ένα μεγάλο «εργαστήρι» πολιτιστικής δράσης. Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαθέτοντας ένα ποσό που υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ, έγινε ο φορέας που έφερε κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο στις

μεγάλες, όπως η Πάτρα, το Αγρίνιο, ο Πύργος και το Μεσολόγγι. Και για πρώτη φορά στάθηκε ενεργά στο πλευρό τοπικών πολιτιστικών φορέων και καλλιτεχνικών σχημάτων για να μπορέσουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας υπήρξε η πιο τρανή απόδειξη της ανάγκης που είχε η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει σε εκδηλώσεις πολιτισμού, ιδιαίτερα μετά την απομόνωση και το «σιωπητήριο» της πανδημίας, αλλά και του πολύ σημαντικού οικονομικού αποτελέσματος που είχαν τα πολιτιστικά δρώμενα, ιδιαίτερα στις πιο μικρές κοινωνίες».

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει εκδηλώσεις κορυφαίων καλλιτεχνών, αλλά και πάρα πολλές συνδιοργανώσεις με τοπικούς φορείς, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. «Είμαστε περήφανοι που στην ατζέντα μα περιλαμβάνονται μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, εκδόσεις ποιητικών συλλογών και φωτογραφικών άλμπουμ, ακόμα και λαϊκές ή παραδοσιακές γιορτές χορού και μουσικής. Νοιαζόμαστε εξίσου για όλες τις μορφές τέχνης και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η Δυτική Ελλάδα αρχίζει να μετατρέπεται σε έναν τόπο όπου κάθε γωνιά του έχει ζωντανά κύτταρα πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας» επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης και ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, το σύνολο των στελεχών της Περιφέρειας για τη δουλειά τους και τους σπουδαίους καλλιτέχνες για την εξαιρετική προσπάθεια που έχουν κάνει ως προς την κατάρτιση του προγράμματος.

Τέλος, από την πλευρά του, ο κ. Κοροβέσης ανέφερε πως η Περιφέρεια διοργανώνει περισσότερες από 75 δράσεις ως φορέας υλοποίησης σε περιοχές όπως ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα, το Αίγιο, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και το Θέρμο που θα φιλοξενήσουν μουσικές συναυλίες ή θεατρικά δρώμενα. Γνωστοί καλλιτέχνες συστρατεύονται στην προσπάθεια της Περιφέρειας να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν το κοινό, προσφέροντας χαμόγελα και αισιοδοξία.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement