Connect with us

Ελλάδα

Έβρος – Θεοδωρικάκος: Αποδεικνύεται η ανάγκη επέκτασης του φράχτη

Published

on

«Η προώθηση παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, πίεση που αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, αποδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του Φράχτη», τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Ακρίτας» εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των συνόρων της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς η αύξηση των μεταναστευτικών ροών ευνοείται αυτήν την περίοδο λόγω της βελτίωσης του καιρού και της πτώσης της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έβρο. «Η εφαρμογή του Σχεδίου «Ακρίτας» εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των συνόρων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι τα σημεία που δέχονται πίεση από μεταναστευτικές ροές είναι ακριβώς αυτά που δεν υπάρχει φράκτης και για το λόγο αυτό το έργο της επέκτασης θα ολοκληρωθεί. «Είναι για εμάς απόλυτη αναγκαιότητα και προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η σύμβαση που υπεγράφη προ 45 ημερών για την επέκταση του φράχτη κατά 35 χλμ, προχωράει κανονικά. Έχουν γίνει οι προμήθειες σιδήρου και εντός του επόμενου δεκαημέρου ξεκινούν και οι χωματουργικές εργασίες.

Όπως διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Φράκτης, η κατασκευή του οποίου αποτελεί επιχειρησιακή πρόταση της Αστυνομίας και του Στρατού, δεν είναι το μόνο μέτρο φύλαξης των συνόρων. Όπως είπε υπάρχουν επί 24ωρου βάσεως πλωτές και χερσαίες μεικτές περιπολίες και υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης, ο συνδυασμός των οποίων καθιστά τα σύνορά μας απροσπέλαστα.

Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει η ΝΔ τη χρηματοδότηση του έργου και από ευρωπαϊκούς πόρους, ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ δεν έπαψε ούτε μία στιγμή να διεκδικεί χρηματοδότηση από την ΕΕ, καθώς τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και σύνορα της Ευρώπης και τόνισε ότι το ίδιο θα πράξει και μετά τις εκλογές από τη στιγμή που ο λαός θα την εμπιστευθεί και πάλι.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι ελληνικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων τηρούν πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και σε πολλές περιπτώσεις κάνουν επιχειρήσεις σώζοντας εκατοντάδες ζωές, όπως συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ερωτηθείς για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου τόνισε ότι «δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για να είναι αυτοδύναμη η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και προσέθεσε ότι «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει περιθώριο να κινηθεί με αστάθεια, χρειάζεται σταθερότητα και σιγουριά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως ότι η ψήφος της 21ης Μαΐου ήταν μία θετική και ισχυρή ψήφος, μία επιδοκιμασία για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όλη τη δουλειά που έγινε 4 χρόνια κάτω από διεθνείς αναταραχές και δοκιμασίες και για αυτό θα επαναληφθεί. Γιατί, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Ελλάδα όχι μόνο άντεξε αλλά βγήκε μπροστά: μείωσε την ανεργία κατά 6%, δημιούργησε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, έφερε επενδύσεις 15 δις ευρώ, έκανε το κράτος πιο αποτελεσματικό προχωρώντας στην ψηφιοποίησή του.

«Ο λαός θα επιλέξει ξανά αυτοδύναμη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement