Connect with us

Ελλάδα

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Σαρμά: Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό και εθνικό για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας

Published

on

Έντονη ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά, προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα «εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό».

«Εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη. Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μια πρακτική που διχάσει και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους» δήλωσε αρχικά ο κ. Τσίπρας. «Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του, για τον τρόπο που εργαλοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «με στοχευμένες και αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε μέσα ενημέρωσης φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπηρεσιακός πρωθυπυοργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, η οποία τα 4 τέσσερα τελευταία χρόνια εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη, με παράνομες παρακολουθήσεις. Αυτή την ΕΥΠ εργαλειοποιεί ο κ. Μητσοτάκης στον προεκλογικό αγώνα, Αυτό είναι άθλιο».

«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, επανερχόμενος στο θέμα της μειονότητας, σημειώνοντας ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις και εκβιασμούς ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Θέλω κλείνοντας να μιλήσω για ένα θέμα που ξεπερνά το θέμα της Θράκης και αφορά κάθε κοινωνική ομάδα. Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι αν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα 4 χρόνια, δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα. Έγιναν εσκεμμένα μπορστά στις κάμερες για να περάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε κοινωνική ομάδα,. Είναι πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποιος είναι αντίθετος, έχει αντίθετες σκέψεις με αυτές της ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας, στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement