Connect with us

Πολιτική

Η «βάση» των 158 εδρών για τη ΝΔ και η ανησυχία για εκλογική κόπωση

Published

on

Να κλείσει τις «επικίνδυνες» χαραμάδες που μπορούν να οδηγήσουν σε διαρροές ψηφοφόρων, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάστημα των δύο εβδομάδων που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 25 Ιουνίου.

Η ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας είναι να μη δοθεί η αίσθηση στους ψηφοφόρους ότι σε αυτές τις εκλογές αναμετράται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Το μήνυμα που στέλνει, είναι πως οι κάλπες του Ιουνίου θα κρίνουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας και όχι η αντιπολίτευση.

Σε περίπτωση που το μήνυμα δεν πέρασει και το ενδιαφέρον κεντρώων ψηφοφόρων μετατοπιστει στην αντιπαράθεση στο χώρο της κεντροαριστεράς, η ΝΔ μπορεί να χάσει πολύτιμες ψήφους κάτι που θα την απομακρύνει από τον στόχο της ισχυρής κοινοβουλευτικής δύναμης.

Να μην υπάρξει πισωγύρισμα στις κάλπες του Ιουνίου

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινητοποιεί όλο τον κομματικό μηχανισμό για να πετύχει όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα και μια ισχυρή αυτοδυναμία.

Ο κ. Μητσοτάκης καλεί τα στελέχη του να δώσουν σε υπέρτατο βαθμό όλες τους τις δυνάμεις για να μην υπάρξει πισωγύρισμα στη κάλπη του Ιουνίου.

Βάση για μια ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη, είναι για τη ΝΔ οι 158 έδρες που κέρδισε στις εκλογές του 2019. Κάθε επιπλέον έδρα, θα λογίζεται ως μια ακόμα επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανησυχία για εκλογική κόπωση των ψηφοφόρων

Το δίλημμα που έχει θέσει η ΝΔ «αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες», προκαλεί προβληματισμό πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψηφοφόρων λόγω της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που θέλει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι το δίλημμα για τρίτες κάλπες, στελέχη της Πειραιώς αν και δεν εκφράστηκαν δημόσια, εκτιμούσαν θα μπορούσε να εκληφθεί από τους ψηφοφόρους ως ένδειξη αλαζονείας. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ωστόσο, εμφανίζεται καθησυχαστικό, καθώς εκτιμούν πως ο κίνδυνος της χαλάρωσης είναι μεγαλύτερος και επομένως, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

Στόχος ο περιορισμός «Πλεύσης» και ΝΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο στόχος είναι να περιοριστούν η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το κόμμα «Νίκη» και επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι χρειάζεται να καταβληθεί επιπλέον προσπάθεια σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη.

«Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να ξαναγεμίσουν. Καμία ψήφος δεν θα πρέπει να πάει χαμένη», τονίζουν στη ΝΔ και αυτό επισημαίνει και ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με τους συνεργάτες του μελετούν αναλυτικά όλα τα τα πιθανά σενάρια για πεντακομματική ή επτακομματική Βουλή.

CNN.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement