Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ε, ρε γλέντια…!

Published

on

 

Άντε να τα βάλουμε με το λιμενικό… Να τα βάλουμε και με τον φράχτη στον Έβρο… Να τα βάλουμε και με την «Ευρώπη φρούριο», με τις αποτροπές, με ό,τι τέλος πάντων, θέλουν εκείνοι που μετά την τραγωδία της Πύλου άρχισαν να ξιφουλκούν κατά του κράτους (της ΝΔ βεβαίως, γιατί είμαστε και σε προεκλογική περίοδο), των αρχών, των θεσμών, κλπ.

Και η δική τους… λύση, ποια είναι; Το… «δεν υπάρχουν σύνορα»; Να τα αφήσουμε όλα ανοιχτά; Ε, ρε γλέντια…!

Γλέντια για τους λαθρέμπορους που θα κάνουν χρυσές δουλειές, γλέντια και για τους ακραίους και μισαλλόδοξους πολιτικούς που μέσω του μεταναστευτικού επιθυμούν να σαρώσουν την δημοκρατία στην Ευρώπη.

Καταλαβαίνουν τι λένε και τι υποστηρίζουν, όσοι τα λένε και τα υποστηρίζουν όλα αυτά; Αν όχι, ας τους εξηγήσει κάποιος. Αν ναι, τότε μάλλον λειτουργούν συνειδητά ως δούρειοι ίπποι των κυκλωμάτων και των αντιδημοκρατικών θεσμών και… δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Η Ελλάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης ανθρώπων: «Αν συνεχίζετε να στέλνετε μετανάστες στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι να χάσετε τα χρήματά σας». Και με αυτόν τον τρόπο, με τα περίπολα της Frontex και του Λιμενικού, με τον φράχτη στον Έβρο και όλα τα μέτρα που πήρε, κατάφερε να εξαφανίσει το χάλι της Μόριας.

Το πρόβλημα όμως και στη γειτονική Ιταλία είναι επίσης χρόνιο. Και στην Ισπανία, το ίδιο. Εμείς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε κυρίως τις μεταναστευτικές ροές από Ασία, στην Ιταλία και την Ισπανία τις ροές από την Αφρική. Χρόνια τώρα…

Και επειδή σαφώς, όσο και να κλείσεις τα σύνορα, πάντα κάποιοι θα περνάνε, βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη γίνεται μία προσπάθεια να ελεγχθεί το μεταναστευτικό, που συν τοις άλλοις, δημιουργεί τεράστιες κοινωνικές αναταράξεις.

Όχι, λοιπόν. Σύνορα υπάρχουν. Και πρέπει να φυλάσσονται. Τα κυκλώματα των διακινητών πρέπει να τσακιστούν. Και, επίσης, επαναλαμβάνουμε: Η Ευρώπη πρέπει να μεταφέρει «στρατηγεία» στις χώρες εκκίνησης των μεταναστών. Με διακρατικές συμφωνίες να συμβάλλει στην ανάπτυξή τους και να δημιουργήσει δικές της δομές ανθρωπιστικής συνδρομής. Το μεταναστευτικό δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Τουλάχιστον θα γίνουν κάποια βήματα ελέγχου του…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement