Connect with us

Διεθνή

Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου της Ρουμανίας – Δείτε βίντεο από το σημείο

Published

on

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Ρουμανία, στο διυλιστήριο πετρελαίου Petromidia στην πόλη Ναβοντάρι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μετά την έκρηξη, ξέσπασε πυρκαγιά.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν γρήγορα για να καταπολεμήσουν την πυρκαγιά και να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις της τόσο στο διυλιστήριο όσο και στο περιβάλλον. Οι πυροσβέστες, οι ομάδες διάσωσης και οι εμπειρογνώμονες επικίνδυνων υλικών εργάζονται, προκειμένου να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν το κοινό ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος. Επιπλέον, θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες εκκένωσης, εάν κριθεί απαραίτητο, όπως μεταδίδει το news.imudconnections.net.

Τα βίντεο απέναντι από το σημείο της έκρηξης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, στα οποία φαίνεται ο μαύρος καπνός που αναδύθηκε στον ουρανό αμέσως μετά την έκρηξη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το digi24.ro, η Petromidia δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο MHC στο τέλος συγκεκριμένων εργασιών συντήρησης. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανέφεραν το περιστατικό στην εσωτερική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και στον υπεύθυνο του διυλιστηρίου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρχές.

Δεν υπήρξαν θύματαΌλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και σε άλλα τμήματα του διυλιστηρίου έχουν εκκενωθεί, ανέφερε η εταιρεία. Μέχρι την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων, οι πρώτες επεμβάσεις έγιναν από τους πυροσβέστες του διυλιστηρίου της Petromidia, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την πρόσκρουση. «Σε συνεργασία με τις αρχές καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αποκατάσταση της κατάστασης», ανέφερε η εταιρεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement