Connect with us

Οικονομία

Εξωστρέφεια και δράση σε όλα τα επίπεδα τα κύρια χαρακτηριστικό προώθησης της Ηπείρου στον εσωτερικό τουρισμό

Published

on

Αυθεντική τοπική φιλοξενία και αναβάθμιση πρόσβασης και υπηρεσιών σε ήδη σημαντικούς αλλά και νέους προορισμούς είναι τα ελκυστικά χαρακτηριστικά της καμπάνιας προώθησης του τουρισμού από την Περιφέρεια Ηπείρου, στο εσωτερικό της χώρας.

Στελέχη που χειρίζονται την καμπάνια διαβεβαίωσαν την Τετάρτη -στη διάρκεια της εκδήλωση προβολής της Ηπείρου ως του τουριστικού προορισμού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας- ότι η δημοτικότητα πολλών προορισμών στην γειτονική περιφέρεια, και από την Δυτική Ελλάδα, αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό.

Η Ήπειρος αποτελεί προορισμό για θερινό τουρισμό με τέσσερα Χιονοδρομικά κέντρα, μοναδική φιλοξενία σε Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Τζουμέρκα, πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές σε ανεξερεύνητες ακτές με πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες σε Άρτα, Πάργα και Σύβοτα, μοναδική λύση για εκδρομές άνοιξη-φθινόπωρο με αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, μνημεία φυσικής κληρονομίας με παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά και για εορταστικά τριήμερα – διήμερα.

Η αγορά της Πάτρας αποτελεί προτεραιότητα για αυτούς καθώς η πρόσβαση από Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα είναι άμεση, όλο το χρόνο, μέσω της Ιόνιας οδού.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικά project της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Ηπείρου, η ενοποίηση των πέντε μεγάλων Αρχαίων Θεάτρων (Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας, Γιτάνων και Δωδώνης) μια διαδρομή μήκους 244 χλμ. και μια πεζοπορική διαδρομή 400 χλμ. σε πανέμορφα τοπία με χαρακτηριστικό και έντονο ανάγλυφο, η μεγαλύτερη μάλιστα στη χώρα!
«Η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει ευχάριστες και μοναδικές διακοπές, κάθε εποχή. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές, εκπληκτική φύση, θρησκευτικά μνημεία , ανεξάντλητες δυνατότητες για αθλητισμό και γαστρονομικές απολαύσεις. Η Περιφέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό. Σήμερα μετά από διαδρομή χρόνων, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδό του εντός και εκτός Ελλάδος», τόνισε η Ιουλία Μαρκουλά, διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Ηπείρου.

Η κ.Μαρκουλά έκανε διαδραστική παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας, ανέπτυξε τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος ως προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου, δίνοντας έμφαση στις βασικές θεματικές μορφές τουρισμού και σε έτοιμα πακέτα διαδρομών για city break, τριήμερα και πενθήμερα.

ΑΓΝΗ ΝΑΚΟΥ – ΔΑΣΟΥΛΑ: «Αναβαθμισμένη τουριστική εμπειρία, γεμάτη δράση και χρώμα»

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Hπείρου στην πόλη μας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αγνή Νάκου – Δασούλα η οποία μετέφερε στους προσκεκλημένους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, κάνοντας ειδική αναφορά στους στενούς δεσμούς μας καθώς στην ευρύτερη περιοχή διαμένει ένας μεγάλος αριθμός Ηπειρωτών.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Πάτρα είναι από τους πρώτους σταθμούς αυτής της καμπάνιας προώθησης στον εσωτερικό τουρισμό;

-Επισκεφθήκαμε με άλλο κλιμάκιο τη Λάρισα και Ηράκλειο, στους πρώτους σταθμούς μας η Πάτρα, λόγω της εγγύτητας πρόσβασης, μέσω της Ιονίου οδού.

Υπήρχε ένα έλλειμμα ενημέρωσης στην περιοχή της Πελοποννήσου σχετικά με τα δικά μας τα μέρη. Οι Πελοποννήσιοι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξήσει επίσης κατακόρυφα το ενδιαφέρον τους και το διευρύνουμε προσφέροντας ενημέρωση και πληροφόρηση ειδικά στην περιοχή εδώ. Η τουριστική μας καμπάνια εστίαζε στο εξωτερικό με παρουσία σε εκθέσεις αλλά επειδή υπάρχει ενδιαφέρον όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για μια σειρά από τέτοιες παρουσιάσεις.
Σταθερή αξία στον τουρισμό, γεμάτα τα καταλύματα όλο το χρόνο, απ ότι γνωρίζουμε…

-Ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε ένα σταθερό δίκτυο ενημέρωσης μέσω επισκέψεων σε τουριστικές εκθέσεις. Ήδη πάμε πολύ καλά, υπάρχει πλήρη κάλυψη στα διαθέσιμα καταλύματα με πολλούς τουρίστες από Ισραήλ και ΗΠΑ οι οποίοι έρχονται και τους χειμερινούς μήνες. Επιλέξαμε να προβάλουμε την Ήπειρο για όλες τις εποχές, η περιοχή άλλωστε διαθέτει πλέον αξιόλογο αριθμό καταλυμάτων, μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες!

Μέσω της Περιφέρειας ενισχύσαμε ήδη την ανάπτυξη καταλυμάτων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, από την Αναπτυξιακή Ηπείρου και το ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π.), με επιδότηση έως και 85% έτσι ώστε παλιές κατοικίες -τις οποίες δεν θέλουν να αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τους- να γίνουν ξενώνες. Είναι μια πολιτική η οποία απέδωσε καρπούς μέσα από δράσεις που αναπτύσσει η Περιφέρεια.
Σε μια εποχή που μπορεί να χαρακτηριστεί και από άναρχη τουριστική ανάπτυξη, πολλές περιοχές συνδυάζουν την αξιοποίηση με την προστασία πολιτιστικών και φυσικών μνημείων…

-Έχουμε ξεκινήσει να εντάξουμε το Ζαγόρι με την πλούσια αρχιτεκτονική στη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και βρισκόμαστε σε καλό στάδιο. Ήδη έχουν ενταχθεί στην Άυλη Προστατευόμενη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομία της UNESCO παραδοσιακές μας γιορτές όπως το πανηγύρι στο Συρράκο και είμαστε σε προετοιμασία να εντάξουμε σε προγράμματα και άλλα πολιτιστικά μνημεία, με παράδοση που κληρονομήσαμε.

Τι σημαίνουν τα project με την αρχαιολογική ενοποίηση και τον μεγάλο πεζοπορικό διάδρομο;

-Κάναμε την προσπάθεια ενοποίησης πέντε μεγάλων Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, μια διαδρομή μήκους 244 χλμ. Χρειάστηκαν χρόνια προσπάθειας, ήταν αρχαιολογικοί χώροι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο, διαμορφώσαμε τις διαδρομές, ξεκινήσαμε και την αναστήλωση τους. Η ενοποίηση όπως επίσης και η πεζοπορική διαδρομή των 400 χλμ., έγιναν με τη συνδρομή της Αναπτυξιακής και πλέον είμαστε σε θέση να προτείνουμε συνδυαστικά, διάφορα πακέτα, τεσσάρων εποχών, εναλλακτικού τουρισμού, για μια αναβαθμισμένη τουριστική εμπειρία, γεμάτη δράση, χρώμα και υψηλό επίπεδο παραδοσιακής γαστρονομίας, στην Ήπειρο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement