Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Ρίο – Άγιος Βασίλειος

Published

on

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εργασίες για την ανάπλαση όλης της παραλιακής ζώνης του Ρίου – Άγιου Βασίλειου.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του, έχοντας προχωρήσει όλες αυτές τις διαδικασίες που χρειάζονται.

Πρόκειται για την ανασκευή, αναδιαμόρφωση όχι μόνο του παραλιακού δρόμου που ενώνει το Ρίο με τον Άγιο Βασίλειο, αλλά όλης της παραλιακής ζώνης, με στόχο να της δώσει λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την διάβρωση των ακτών, όπως και να δώσει μια άλλη πνοή, αναδεικνύοντας όλο το παραλιακό κομμάτι της περιοχής.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 9.650.000 ευρώ και η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή πασσαλότοιχου σκυροδέµατος µε εξωτερική θωράκιση από λίθους, την κατασκευή οδοστρώµατος σε επιµέρους οδικά τµήµατα και την κατασκευή διάταξης τεχνητών ύφαλων, χαµηλής στέψης κατασκευών µε διεύθυνση ανάπτυξης εγκάρσια προς την ακτογραµµή.

Η περιοχή που θα γίνουν εργασίες είναι η οδός Ποσειδώνος από το ύψος της συµβολής της με την οδό Συρογιάννη και η οδός Ελευθερίας έως στη συµβολή της µε την Γεωργίου Παπανδρέου. Ουσιαστικά πρόκειται για όλη την παραλιακή του Ρίου που ενώνει το Πόρτο Ρίο µε την περιοχή Περιβολάκια στον Άγιο Βασίλη.  

Εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στον Ιούλιο στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έναν σχεδόν χρόνο, έτσι ώστε την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν να υπάρχει πρόβλημα για τα μαγαζιά και η περιοχή να γίνει πιο επισκέψιμη, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Ροή ειδήσεων

Advertisement