Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ – «Υπηρεσιακός» πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος

Published

on

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από περίπου επτά ώρες.

Η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον ορισμό του «υπηρεσιακού» προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα ηγηθεί του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη.

Το πρόσωπο που αποφασίστηκε να αναλάβει αυτό το ρόλο είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανό.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα συμφωνήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου (πιθανή ημερομηνία η 13 Ιουλίου).

Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του κόμματος, καθώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τις τάσεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Διαρκές συνέδριο και εκλογή από τη βάση

Ανάμεσα στις αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή είναι και ο τρόπος που θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος, αλλά και η εκλογή νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κερδίζει έδαφος το διαρκές συνέδριο, που θα μπορούσε να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, η πρόταση της γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου είναι η εκλογή προέδρου να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, με ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, που αποτελείται από περίπου 170.000 μέλη.

Όπως σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, η εκλογή νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement