Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση για τις καθυστερήσεις στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Published

on

Ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Καραμαλάκης επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχει ανακύψει

Της Ελένης Α.Γεωργοπούλου

Την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει ως προς την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

Ο κ. Καραμαλάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα και ενημερώθηκε διεξοδικά για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες, την ώρα που αποτελεί άμεση ανάγκη η κατασκευή ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα.

Ο κ. Τσίτσικας περιέγραψε τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και την μεγάλη ανησυχία των ένστολων για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης να δηλώνει πως θα διερευνήσει το ζήτημα και το Υπουργείο θα παρέμβει άμεσα, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η ανέγερση του νέου κτηρίου που θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας.

Ερωτηθείς από την «Γ» ο κ. Τσίτσικας υπογράμμισε πως ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επέδειξε άμεσα ενδιαφέρον για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο υπό ανέγερση νέο κτίριο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Τα προβλήματα λόγω καθυστέρησης έναρξης εργασιών ανέγερσης του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας, τα οποία οφείλονται και στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και στην υπολειτουργία των υπηρεσιών, αναφέρθηκαν διεξοδικά σε επιστολή που απέστειλε η ΠΟΑΣΥ προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, με κοινοποίηση προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο έχει ως εξής: «Κύριε Αρχηγέ, όπως γνωρίζετε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας έχει δώσει πολύχρονους αγώνες για την απόκτηση σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη των Πατρών, πλην όμως, όπως επισημαίνει, έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που εγκρίθηκε από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή η χρηματοδότηση της ανέγερσής του και το έργο δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη, επειδή καθυστερεί η προώθηση της αναγκαίας συμβολαιογραφικής πράξης.

Αναπόφευκτα, τα υπαρκτά προβλήματα οξύνονται περαιτέρω με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας εντός του υπάρχοντος αστυνομικού κτιρίου, ιδίως τους θερινούς μήνες, όπου λόγω της παντελούς έλλειψης κλιματισμού, οι συνθήκες εργασίας καθίστανται ανυπόφορες.

Επειδή η ικανοποίηση ενός χρονίζοντος αιτήματος της Ένωσης άπτεται άμεσα της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, παρακαλούμε, όπως ενδιαφερθείτε του θέματος προσωπικά, προς επιτάχυνση των ενεργειών που απαιτούνται έτσι ώστε ένα όνειρο δεκαετιών, επιτέλους να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στα επισυναπτόμενα έγγραφα της Ένωσής μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement