Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δις ισόβια ξανά στον λέκτορα του ΑΠΘ που σκότωσε με αρσενικό τη γυναίκα και τη γιαγιά του

Published

on

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο λέκτορας του ΑΠΘ, για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της τον Αύγουστο του 2013.
Οι δικαστές του Εφετείου, τακτικοί και λαϊκοί, με την ετυμηγορία τους δεν διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή. Το δικαστήριο απέρριψε την χορήγηση ελαφρυντικών και καταδίκασε τον 51χρονο σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης, ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.
Την ενοχή του κατηγορουμένου είχε προτείνει στις 17 Μαΐου του 2023 και ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Νικολόπουλος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του πως: Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές ακόμη και τον πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά, την σκληρότητα και αναλγησία, επέδειξε πλήρη περιφρόνηση προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
Πρόκειται για «σκληρή αδήριτη πραγματικότητα, δεν είναι σενάρια, υποθέσεις και εικασίες» είπε ο εισαγγελέας, επισημαίνοντας ότι οι δίδυμοι θάνατοι προήλθαν από δηλητηρίαση με αρσενικό που χορήγησε ο κατηγορούμενος λέκτορας στο νερό το οποίο κατανάλωσαν οι δύο γυναίκες.
Ανατρέχοντας στο χρονικό της υπόθεσης, ο εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ανέφερε ότι η χορήγηση του αρσενικού ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2013 και συνεχίστηκε μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου η 34χρονη «έδινε άνιση μάχη για τη ζωή της».

«Κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θάνατο της 85χρονης είπε ότι επρόκειτο για «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθεια του κατηγορούμενου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και να φανεί ότι οι θάνατοι οφείλονται στην τροφή που κατανάλωναν οι γυναίκες την οποία επιμελείτο αποκλειστικά η μητέρα της 34χρονης και κόρη της ηλικιωμένης.

«Βλέποντας τα δύσκολα να έρχονται πάνω του, έπρεπε να υπάρξει ένα ακόμη άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που θα υφίστατο τον ίδιο θάνατο, με κίνητρο τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών αρχών. Επέλεξε την άτυχη γιαγιά» υπογράμμισε. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος στην αγόρευσή του, ο 51χρονος γεωλόγος γνώριζε λόγω τις επαγγελματικής του ιδιότητας για τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού. Ως προς τη χορήγησή του, είπε ότι «μετάγγιζε» το λεγόμενο «καθαρό αρσενικό» σε φιάλη νερού, από το οποίο έπινε η σύζυγός του, ενώ με τον ίδιο τρόπο χορήγησε την ουσία στην ηλικιωμένη η οποία κατανάλωνε νερό αποκλειστικά από φιάλη που προοριζόταν για την ίδια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement