Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Λουκέτο» σε 25 καταστήματα ΕΛΤΑ

Παρελθόν θα αποτελούν από τη Δευτέρα τα ταχυδρομεία στην Έλληνος Στρατιώτου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Published

on

«Γράμμα κενό» οι εξαγγελίες για τη αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 25 καταστήματα πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και δύο στην Πάτρα, αυτών στην Έλληνος Στρατιώτου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Η συρρίκνωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια με την «απώλεια» 3.500 εργαζομένων, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω απολύσεων και του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου, συνεχίζεται, αυτή τη φορά με το κλείσιμο καταστημάτων, τα οποία λειτουργούσαν επί πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, «σκοπός είναι η μετατροπή των ΕΛΤΑ σε μια αποδοτική και σύγχρονη επιχείρηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αυξάνοντας συνάμα την αποτελεσματικότητά της ως μια σύγχρονη και πλήρως ανταγωνιστική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Για το κλείσιμο των 25 καταστημάτων ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων με επιστολή που τους κοινοποιήθηκε, στην οποία κάνει λόγο «για ένα πλάνο που σχεδιάστηκε λεπτομερώς από ανθρώπους των ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με εξωτερικό σύμβουλο, λαμβάνοντας υπόψιν τη δυναμική της εταιρείας και τις ανάγκες της αγοράς, με στόχο, σε ορίζοντα 18 μηνών, να Είμαστε παντού, αλλά καλύτερα, για την εταιρεία μας, τους ανθρώπους και τους πελάτες μας». Όραμά μας, δηλώνει, είναι να δημιουργήσουμε ένα ενοποιημένο, πλήρως εκσυγχρονισμένο και λειτουργικό δίκτυο με υποκαταστήματα σε όλη την επικράτεια, να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας σε κομβικές περιοχές καθώς και στον χώρο των ταχυμεταφορών, με τη διεύρυνση των συνεργειών με την ΕΛΤΑ Courier.

«Το νέο πλάνο στοχεύει να αναβαθμίσει την εμπειρία και την εξυπηρέτηση των πελατών μας και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά μας, ως μια σύγχρονη και πλήρως ανταγωνιστική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξής της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Προχωράμε, λοιπόν, μπροστά, κρατώντας από το παρελθόν αυτά που μας κάνουν πιο δυνατούς, το ισχυρό όνομα και αξιόπιστο δίκτυό μας, τη μακρά ιστορία και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και αποχωριζόμαστε μη λειτουργικές και ξεπερασμένες διαδικασίες. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε προστιθέμενη αξία, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους ανθρώπους μας, εσάς, μέσα από καλύτερες συνθήκες εργασίας, αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας αλλά και αναβάθμιση της εμπειρίας εξυπηρέτησης των πελατών».

Και συνεχίζει: «Η πραγματική δύναμη των ΕΛΤΑ και το πρόσωπό τους στην κοινωνία είμαστε όλοι εμείς. Εκφράζω την πεποίθηση ότι η εταιρεία μας στη νέα της πορεία, με τη δική σας ενεργή υποστήριξη, συμβολή και δέσμευση, θα φτάσει εκεί που της αξίζει και θα διαδραματίσει το δικό της αναπτυξιακό ρόλο στην ελληνική οικονομία».

ΤΑ 25 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Το νέο business plan των ΕΛΤΑ φέρνει και την αναστολή της συναλλακτικής λειτουργίας 25 καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» από τις 3 Ιουλίου. Σύμφωνα με το πλάνο, οι αναστολές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 10 Ιουλίου, ενώ τα καταστήματα αυτά είναι τα ακόλουθα: Κοκκινιάς, Καλυβίων Θορικού, Αμφιθέας (Π. Φαλήρου 2), Αγίων Αναργύρων, Αγίας Τριάδας Αργολίδας, Πάτρας 4, Ερυθρών Αττικής, Ελευθέριου Θεσσαλονίκης, Δεριγνύ στην Αθήνα, Αργυρούπολης, Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, Κορυδαλλού, Κοντόπευκου, Κολωνακίου, Κηφισιάς (Κέντρο), Κάτω Πατησίων (ΑΘ. 42), Καμινίων, Καλλιθέα 3, Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, Ελληνορώσων, Βυτίνας Αρκαδίας, Νοσοκομείου Ρίου, Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, Νέας Ιωνίας Βόλου και Νεάπολης Νίκαιας.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Να σημειωθεί, πως στην Πάτρα θα συνεχίσουν να λειτουργούν το κεντρικό κατάστημα στην οδό Μαιζώνος και Ζαΐμη, στα Ζαρουχλέικα στην οδό Ανθείας, τα δύο που λειτουργούν μέσω ιδιωτικής πρακτόρευσης στην οδό Κανάρη και εντός του βιβλιοπωλείου «Ρούμπυ», καθώς και το «Πόρτα- Πόρτα» που εξυπηρετεί από ιδιώτες στην Ακρωτηρίου και στην Πανεπιστημίου.

 

ΧΡ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Ή ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η απόφαση της διοίκησης έχει προκαλέσει ανησυχία στο προσωπικό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην περίφημη αναδιοργάνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. «Ήδη εδώ και δύο χρόνια το προσωπικό έχει συρρικνωθεί δραματικά. Σαν σωματείο εργαζομένων δεν θα επιτρέψουμε την απόλυση άλλων συναδέλφων, αλλά ούτε και τη μετακίνησή τους, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων. Δεν γνωρίζουμε τίποτε περισσότερο για το σχέδιο της αναδιοργάνωσης, ούτε αν την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η ανακοίνωση για το κλείσιμο κι άλλων καταστημάτων. Το δίκτυο πρέπει να μείνει ‘ζωντανό’ για να εξυπηρετεί τους πολίτες και τα ΕΛΤΑ να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ταχυδρομική αγορά και στις σύγχρονες ανάγκες της», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Χρήστος Διαμαντόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement